Vytisknout tuto stránku
po., 20. leden 2020 13:13

Ve věku 72 let zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera.

Zemřel svéráz české politické scény Zemřel svéráz české politické scény Zdroj: ČTK
Praha - Na následky akutních zdravotních problémů dnes dopoledne zemřel předseda Senátu Paralmentu České republiky Jaroslav Kubera.

Dlouholetý oblíbený politik, člen Občanské demokratické strany a bývalý teplický primátor dnes zemřel na následky akutních zdravotních problémů, pro ČTK to potvrdila tisková mluvčí Senátu Sue Nguyen. Úmrtí jednoho z nejvýraznějšího občanských demokratů oznámil v poledne na twitteru místopředseda ODS a předseda jejích senátorů Miloš Vystrčil. Politik, jehož poznávacím znamením byla zapálená cigareta, vedl 24 let statutární město Teplice a od loňského roku také horní komoru Parlamentu.

Zdravotní obtíže jej dle ČTK zastihly v jeho teplické senátorské kanceláři, zemřel při převozu do nemocnice. Jak uvedly Novinky.cz, Kubera byl mezi lety 1967 až 1968 členem KSČ. Před rokem 1989 pracoval v teplických podnicích Sklo Union Teplice a Elektrosvit Teplice. Kubera byl ženatý a má dvě dcery. Senátoři svolali mimořádné jednání organizačního výboru na úterný ráno, kde budou řešit náhlé úmrtí svého předsedy.

Zobrazeno 1105 krát
Naposledy upraveno: po., 20. leden 2020 13:29
Tomáš Holešovský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste