Vytisknout tuto stránku
st., 5. únor 2020 15:30

Mandrage dotančili

Praha/Plzeň - Vznikla v roce 2001, první album vydala v roce 2006 a v roce 2020 se rozpadla. Kapela Mandrage fungovala bezmála 20 let a teď mimo jiné i kvůli osobním problémům zpěváka Vítka Starého končí.

Odejít ale skupina chtěla ve velkém stylu. Původně kluci z Plzně plánovali odjet poslední turné po republice. Poté, co pár dní před koncertem zpěvák přestal komunikovat se všemi členy kapely, zkrátili šňůru pouze na jediný koncert. Proběhl 1. února v pražském Fóru Karlín, kde zpěváka nahradili kamarádi a kolegové z české hudební scény. Zazpívala Debbie, Adam Mišík nebo napříkld Žofie Dařbuánová z kapely Mydy Rabycat.

Členové kapely přiznávají, že na Vítkově stavu se podepsaly mimo jiné i drogy. „Myslím, že to nejsou zdaleka jen drogy, jsou důsledek a ne příčina problémů. Víťovy trable sahají daleko hlouběji a není to tak jednoduché, jak se tvrdí,“ vyjádřil se před koncertem František Bořík klávesista kapely, který v roce 2018 přišel o řidičský průkaz kvůli řízení pod vlivem návykové látky.

Fanoušci smutní. Pod klipem k písni Apolinář se na youtube hromadí motivující komentáře, přejí zpěvákovi hodně sil. Píseň psal Vítek Starý sám a měla by to být jeho osobní zpověď. Zamyšlenější a temnější text, než na jaký jsme u této popové kapely zvyklí, se nejspíš nevyplnil. Nebylo to úplně tiše ale s velkým mediálním “haló”. Na druhou stranu vysvětluje, proč kapela o zpěvákovi nemá žádné zprávy. “Tiše se odplazím, abych si našel svou tajnou skrýš. Tam budu jen já. Nikdo nedovolá se mi, máma, táta, ségra ani má kapela.” napsal Vítek do textu v roce 2018.

Zobrazeno 1023 krát
Naposledy upraveno: st., 5. únor 2020 20:57
Lukáš Funda

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste