Vytisknout tuto stránku
st., 5. únor 2020 23:33

SPOLUZAKLADATEL ROCKSTARU DAN HOUSER SE NA NOVÉM GRAND THEFT AUTO PODÍLET NEBUDE, NA JAŘE SPOLEČNOST OPUSTÍ

Dan Houser Dan Houser Zdroj: Doupě.cz
Rockstar přichází o jednoho ze svých zakladatelů. Dan Houser se po více jak dvaceti letech nečekaně rozhodl studio opustit. Jeho bratr Sam na pozici prezidenta firmy zůstává.

 Podle mateřské společnosti Rockstaru, Take Two interactive, opustí studio a nebude se podílet na dalším vývoji her GTA V a Red Dead Redemption 2 od 11. března.

„Po prodloužené pauze z jara 2019 Dan Houser, viceprezident a scénárista z Rockstar Games, opustí společnost. Jeho poslední den ve firmě je 11. březen 2020. Jsme nesmírně vděční za jeho přínosy. Rockstar Games se podařilo vybudovat jedny z nejlépe hodnocených a komerčně úspěšných videoherních světů, celosvětovou komunitu vášnivých hráčů a nesmírně talentovaný team, který i nadále pracuje nasoučastných i budoucích projektech, “ uvedla společnost Také Two ve svém prohlášení.

Pro Rockstar je to bezesporu velká ztráta. Dan je ve firmě již od počátku, a právě on dohlížel na tvoření kreativních aspektů série GTA. Dále působil jako manažer, scénárista a producent firmy. Psal scénáře pro velké a úspěšné tituly jako Bully, Red Dead Redemption a Max Payne 3. Významnou roli měl i při psaní scénáře pro Red Dead Redemption 2.

Take Two poznamenalo, že v době Danovy pauzy od jara 2019, Rockstar vydal Red Dead Redemption 2, včetně důležitých aktualizací. Studio neustále pracuje na dodatečných obsazích do Red Dead online a GTA online. Pokud někdy dojde na GTA VI, nebude projekt pod Danem Houserem.

Zobrazeno 1185 krát
Naposledy upraveno: čt., 6. únor 2020 11:17
Jonáš Krutil

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste