Vytisknout tuto stránku
čt., 20. únor 2020 19:38

Po dlouhých 84 letech máme české zástupce v parkuru na Letních olympijských hrách

Aleš Opatrný s koněm Wally Aleš Opatrný s koněm Wally Zdroj: jezdci.cz
Praha - Mezinárodní jezdecká federerace přidělila České republice kvótu pro účast na letních olympijských hrách v Tokiu. Naposledy český skokový tým reprezentoval Česko, respektive Československo, na olympijských hrách v Berlíně v roce 1936. Česká republika tak nahradí Ukrajinu, která na poslední chvíli přišla o účast z důvodu nesplnění kvalifikačních požadavků. Jelikož naši jezdci požadované minimum splnili, dostali se na listinu startujících zemí. 

Do Tokia zamíří Zuzana Zelinková, Anna Kellnerová, Ondřej Zvára, Aleš Opatrný a také Kamil Papoušek. 

Soutěže družstev se český tým zúčastnil v letech 1924, 1928, a 1936, ale ani jednou ji nedokončil. Největší individuální úspěch měl František Ventura s koněm Elliot, který v Amsterodamu v roce 1928 získal zlatou medaily. To se už nikdy v naší skokové historii nepodařilo. Poslední český reprezentant, který startoval na olympijských hrách, byl Jiří Pecháček v Barceloně roku 1992, závod však nedokončil.

Kromě parkurového týmu se na OH v Tokiu představí i dva jezdci všestranosti

Nyní už je potvrzené, že účast na OH mají jistou i Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda. Zatímco Příhoda má kvalifikaci splněnou již několik měsíců a s jeho účastí se počítalo, Trunda ještě jistou účast do poslední chvíle neměl.

Zobrazeno 1343 krát
Naposledy upraveno: čt., 20. únor 2020 23:30
Tereza Šolcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste