Vytisknout tuto stránku
ne., 8. březen 2020 13:13

ZRUŠENO: Osmnáctý ročník výstavy For Model láká návštěvníky na modely vlaků i 3D loutky

For Model 2020 For Model 2020 Zdroj: www.flora-ol.cz
Výstaviště Flora Olomouc nebude nadcházející víkend po roce opět patřit modelům vlaků, letadel a dalším sběratelským předmětům. Neuskuteční se zde již 18. ročník oblíbené výstavy For Model.

Oblíbená každoroční výstava potrvá tři dny v pavilonech A a E na Výstavišti Flora Olomouc. K vidění budou již tradičně exponáty ze stavebnice Merkur, historická vozidla a vojenská technika. Malé školáky pak jistě zaujme výstava slabikářů od těch nejstarších až po ty dnešní, ze kterých se oni sami učí číst. V pavilonu A sběratelé dále představí své kolekce pohlednic či oblíbených turistických známek. Milovníci železnic si na své jistě přijdou v pavilonu E. K vidění zde budou unikátní modely pohyblivých vláčků a železnic. Nejmenší návštěvníky výstavy zabaví oblíbená hra s barevnými písky nebo malování na obličej. Pro ty o něco starší bude pak připravena fyzikální laboratoř, kde budou s nejrůznějšími pokusy mimo jiné pomáhat i studenti Univerzity Palackého. Součástí celé výstavy je také prodej stavebnic, hraček a deskových her.

3D loutky a soutěž robotů

Letošní ročník láká návštěvníky na několik novinek. Jednou z nich je výstava loutek vyrobených za pomoci 3D tisku. Své vlastní loutky představí loutkoherec Miroslav Nop, jehož sbírka zahrnuje spoustu vzácných loutek a loutkových divadel. Poprvé bude součástí výstavy i národní soutěž robotů Robotrip – spring.

Parní lokomotivou přímo na výstavu

Oblíbeným doprovodným programem akce je možnost projet se historickým parním vlakem z roku 1898. Ten bude jezdit v sobotu 14. března ze zastávky Olomouc hlavní nádraží, přes Novou ulici a Olomouc město až do zastávky Olomouc Řepčín a zpět. Jízdenky bude možné zakoupit přímo před vstupem do vlaku u průvodčích.

Základní informace

Výstava For Model potrvá od pátku 13. března do neděle 15. března. V pátek i sobotu bude otevřeno od 9 do 18 hodin, v neděli pak výstava zavře o hodinu dříve a to v 17 hodin. Plné vstupné pro dospělé bude 100 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 50 Kč a seniory nad 65 let vstup na výstavu vyjde na 60 Kč. Vstup zdarma budou mít všechny děti do 6 let. Pro návštěvníky, kteří zakoupí vstupenky s předstihem online bude cena u všech druhů vstupenek vždy o 10 Kč nižší.

Výstava zrušena

Výstaviště Flora Olomouc v úterý 10. března informovalo o zrušení akce z důvodu opatření vlády, která souvisí s šířením nového koronaviru. Vláda ČR od úterních 18 hodin zakazuje kulturní či sportovní akce s účastí nad 100 lidí. Návštěvníkům, kteří si již zakoupili vstupné online bude na jejich platební kartu vrácena jeho plná výše během 3-5 dní. Výstaviště Flora se omlouvá za nepříjemnosti a o případném náhradním termínu výstavy bude brzy informovat.

Zobrazeno 1285 krát
Naposledy upraveno: pá., 13. březen 2020 12:16
Tereza Petříková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste