Vytisknout tuto stránku
čt., 12. březen 2020 16:30

Hokejové První liga byla ukončena bez play-off, do Extraligy se podívají České Budějovice

České Budějovice postoupily do Extraligy České Budějovice postoupily do Extraligy Zdroj: zdroj: hcmotor.cz
Hokejistům druhé nejvyšší české soutěže končí sezóna. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) rozhodl s okamžitou platností o předčasném ukončení soutěže z důvodu pandemie koronaviru. Do Extraligy tak postupují České Budějovice, které vévodily jak základní části, tak nadstavbě, a patřily i mezi favority play-off.

„Výkonný výbor ČSLH vzal při rozhodování v potaz jak většinové názory klubů, tak skutečnost, že situace se velmi rychle vyvíjí, nejsou vyloučena další zpřísňující opatření ze strany státních orgánů ani kroky, které přijmou v rámci vlastní kompetence regionální, krajské nebo městské instituce,“ uvedl svaz v tiskové zprávě.

Uzavření letošního ročníku Chance ligy podpořilo na včerejší schůzce sedm z deseti účastníků vyřazovací části, což výkonný výbor kvitoval. „Oceňujeme konstruktivní přístup účastníků obou nejvyšších soutěží, kteří se vzhledem ke vzniklé, zcela výjimečné situaci dokázali oprostit od partikulárních zájmů a domluvit na společných krocích a řešení,“ sdělil tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Motor v letošním ročníku Chance ligy jednoznačně dominoval. Jihočeši z 58 utkání prohráli jen osmkrát a celkově nasbírali 153 bodů, čímž vytvořili nový rekord soutěže.

Do Českých Budějovic se tak vrací Extraliga po téměř sedmi letech od přesunu HC Mountfield do Hradce Králové. „Děkujeme všem, kteří nám drželi palce, kteří nás podporovali a kteří s námi tuhle strastiplnou cestu absolvovali! Ať žije Motor!“ uvedl klub na svém webu.

Zobrazeno 894 krát
Naposledy upraveno: so., 14. březen 2020 17:50
Tobiáš Czekaj

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste