Vytisknout tuto stránku
čt., 12. březen 2020 23:48

Tisíce lidí nechají cestou do práce auta doma

Logo Do práce na kole Logo Do práce na kole Zdroj: Do práce na kole
Česká republika - Letošní květen se opět ponese ve sportovním duchu. Registrace do 10. ročníku výzvy Do práce na kole probíhají od začátku března. Cílem výzvy je motivovat co nejvíce lidí, aby používali pro cesty po městě kolo nebo jinou bezmotorovou formu dopravy, kterou může být také běh či chůze. Zúčastnit se letos již podruhé mohou i studenti od 16 let.

Do práce na kole je celorepubliková výzva určená pro minimálně dvoučlenné a maximálně pětičlenné týmy zaměstnanců. Zúčastnit se však mohou i jednotlivci. Účastníci se budou snažit celý květen co nejvíce využívat bezmotorové formy dopravy a své výsledky budou zapisovat do tabulky jízd. Letos se soutěží ve 4 kategoriích, jedná se o pravidelnost a výkonnost týmů, ale také o cyklozaměstnavatele nebo cykloměsto roku. V kategorii Výkonnost pro dobrou věc si každý jedinec vybere jeden ze tří charitativních projektů, který svým výkonem podpoří. Každé město si může pravidla jednotlivých kategorií lehce upravit.

Registrace probíhají od 1. března až do 30. dubna na www.dopracenakole.cz. Účastnický poplatek si může hradit sám zaměstnanec nebo jeho zaměstnavatel. Poplatek je rozdělen do tří vln, přičemž se celý březen jedná o částku 290 korun, dále do poloviny dubna o 360 korun a v poslední vlně o 420 korun. Cena zahrnuje účastnické triko, možnost výhry hodnotných cen, mnoho slev, výhod a společenské akce pro soutěžící.

Zúčastnit se letos opět mohou i studenti, a to ve výzvě Do školy na kole. Ti však účastnický poplatek neplatí. Pravidla jsou stejná jako u hlavní kategorie. Registrace pro studenty probíhají současně s registracemi pro zaměstnance na www.dopracenakole.cz/doskolynakole.

V loňském roce se výzvy zúčastnilo téměř 20 tisíc lidí ze 45 měst České republiky. Stejně jako v minulých letech ji i letos pořádá spolek AutoMat. Pro výherce je připravené velké množství cen. Jedná se o zájezdy, kola, koloběžky, balíčky pro běžce, předplatné, slevy a mnoho dalších.

Zobrazeno 1003 krát
Naposledy upraveno: pá., 13. březen 2020 20:55
Kristýna Krausová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste