Vytisknout tuto stránku
st., 18. březen 2020 13:08

Česká republika má 464 nakažených koronavirem

Česká republika má 464 nakažených koronavirem Zdroj: Pixabay.com
Počet nakažených k dnešnímu ránu vzrostl o 81, vcelku bylo včera testováno 1362 potenciálně nemocných. Do testování je nyní zapojeno 36 laboratoří. „Testujeme pořád víc a víc lidí," uvedl na svém twitteru Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví.

V České republice bylo k dnešnímu ránu 464 nakažených koronavirem. Nejvíce pozitivně testovaných se nachází v hlavním městě (154), na druhém místě v žebříčku nemocných je Středočeský kraj (48) a Olomoucký kraj následuje (38). Mezi kraje s nejnižším počtem nakažených patří Plzeňský kraj (14), Vysočina (9) a Liberecký kraj (4).

Nejméně nakažených je dětí do 14 let a mladistvých do 24 let. Naopak nejvíce případů se naskytlo od 25. do 34. roku věku. Přičemž mužů, kromě jedné kategorie (15 – 24 let), je ve všech věkových kategorií více nakažených.

Zdroji nákazy jsou lidé, kteří se do ČR, buď vrátili, nebo ji navštívili. Potvrzené případy ze zahraničí jsou z Rakouska, Německa, USA, Belgie, Irska, Španělska, Británie, Egypta, Francie, Izraele, Švýcarska a Maďarska.

Zatím nejpřísnější opatření kvůli koronaviru padlo na Olomoucký kraj, kde byl v pondělí uzavřen Uničov, Červenka a Litovel na Olomoucku a dalších 18 obcí (Chořelice, Chudobín, Myslechovice, Nasobůrky, Nová Ves u Litovle, Rozvadovice, Savín, Tři Dvory u Litovle, Unčovice, Víska u Litovle, Benkov u Střelic, Brníčko, Dětřichov, Dolní Sukolom, Horní Sukolom, Nová Dědina u Uničova, Renoty a Střelice u Litovele). Toto opatření zahrnuje zhruba 24 000 obyvatel.

Zobrazeno 812 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 13:55
Tereza Červenková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste