Vytisknout tuto stránku
st., 18. březen 2020 20:12

Miloši, kde jsi?

Miloš Zeman Miloš Zeman Zdroj: reflex.cz
Republika bojuje se zákeřným nepřítelem. Tentokrát se ale nejedná o přemnožené hraboše, ani Babiše. Pokud nežijete pod kamenem, nebo nejste účastníkem německé reality show Big Brother, jistě jste zaznamenali, že nejen naši zemi zachvátil nový koronavirus.

Své české nešťastné spoluobčany se snaží podpořit, povzbudit a nabádat ke správnému chování v době krize kdejaký politik, youtuber i rádoby influencer. Vlídné slovo totiž jistě vše zlé v dobré obrátí a svět opět bude pln kouře z továren a smogu, který zabrání otravným jarním paprskům vdechnout barvu našim po zimě vybledlým tvářím. Ale co nějaká vřelá slůvka plná naděje či ponaučení od hlavy státu? Kde ta se vytratila? Kde je Zeman?

Média, a hlavně občané chtějí vědět, kde je prezident. Chápeme, že jako starší člověk patří do ohroženější skupiny lidí, tím pádem je jeho distanc rozumný. Ale Zeman je přece držák, ten muž ledaco vydrží a jen tak něco toho filutu neskolí. S výjimkou nějaké té virózy ovšem, že ano...

Kde je tedy prezident? Stále nevíte? Do boje proti otravným otázkám se vrhl udatný rytíř Jiří, jenž  čest svého milovaného chrání s grácií a důvtipem jemu vlastnímu. Po dlouhých dnech i nocích nám dává jasnou odpověď: „Pan prezident pracuje v těchto dnech pro republiku na zámku v Lánech." Tak hlavně, že jsme ho našli. Ono ztratit prezidenta v této době na ctnost a roušky chudé, by bylo přinejmenším poněkud trapné.

Během toho, co jsme se o našeho prezidenta strachovali, zdali ho zákeřný virus nedostal, Milda pilně trénoval čtvrteční projev ke svému národu. No a aby na něho opět neskočila nějaká polonahá kráska nebo mu z pusy nelítalo slůvko *unda, tak si to raději v klidu předtočil. Projev hubitele novinářů můžete sledovat již tento čtvrtek na ČT1. Pardon... na Primě.    



Zobrazeno 1565 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 22:46
Kristýna Krejčí

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste