Vytisknout tuto stránku
čt., 19. březen 2020 14:08

„Se silným hlasem přichází velká zodpovědnost“ říká Italka Chiara Ferragni

Fedez spolu s Chiarou Ferragni Fedez spolu s Chiarou Ferragni Zdroj: Stephane Feugere/WWD
Itálie - Chiara Ferragni je italská módní blogerka, návrhářka a influencerka. Nyní v době koronavirové nákazy vyzývá všechny své sledovatele, aby přispěli na nemocnice, lékařskou péči a přístroje, které pomůžou doktorům s nejvážnějšími případy pandemie.

Druhá nejpostiženější země

Za poslední měsíc zažívá Itálie vysoký nárust infikovaných lidí virem COVID-19. Poslední čísla Světové zdravotnické organizace staví Itálii na druhé místo v počtu nejvíce nakažených lidí hned po Číně. Nyní je v Itálii přes 35 000 infikovaných a přes 2 900 těch, kteří nákaze podlehli. Zdravotníci nestíhají testovat potenciální nakažené. Mnohé nemocnice hlásí nedostatek lůžek pro pacienty, plicních ventilátorů, a hlavně se potýkají s nedostatkem lékařů a zdravotních sester.

Moc sdílení

Nemocnice San Raffael v Miláně je jednou z nemocnic, která se potýká s virovou nákazou a také nedostatkem zdravotních prostředků. Pro pomoc této nemocnici se rozhodl italský manželský pár žijící v Miláně: „V této těžké situaci můžeme ze sociálního a zdravotního hlediska něco udělat. Lékaři a vědci vykonávají velmi důležitou práci a rádi bychom je konkrétně podpořili,“ vyzívají Chiara Ferragni a její manžel Federico Leonardo Lucia, také známý jako Fedez. Manželé Ferragnez spustili 9. března sbírku na podporu intenzivní péče v milánské nemocnici, na platformě GoFundMe. „Za jeden den jsme dotáhli 3 milionů eur od 165 000 dárců z více než 92 zemí,“ informuje Chiara na svém instagramovém učtu, „včera se také spustilo mnoho dalších sbírek na pomoc italským nemocnicím. Teď už mi věříte, když říkám, že moc sdílení funguje?“ Říká Chiara.

Za deset dní od spuštění sbírky se podařilo vybrat přes 4.3 miliony eur na podporu nemocnice, která peníze využívá ke stavbě nového křídla nemocnice, pro pacienty postižené virem Covid-19. Nemocnice chce nové oddělení zprovoznit do 14 dnů od začátku výstavby.

 

„Jen pitomá chřipka“

Chiara Ferragni pravidelně informuje své sledovatele skrze sociální sítě, a to především na Instagramu, kde má přes 18 milionů sledujících. V posledních týdnech reaguje i na komentáře známých osobností z celého světa. Jedna z takových reakcí potkala i modelku Kendall Jenner, která se o koronaviru vyjádřila jako o „pitomé chřipce“ před více než 124 milióny jejich sledujících. Komentář na sebe nenechal dlouho čekat: „Tady v Itálii jsme udělali na začátku stejnou chybu, když jsme si mysleli, že jde jen o „pitomou chřipku“, ale je to víc než to. Naše nemocnice kolabují, protože je mnoho lidí, kteří musí být hospitalizováni nebo hůř, musí být připojeni na dýchací přístroje. Covid-19 se pro vás může stát „jen pitomou chřipkou“, ale může také způsobit komplikace vaším blízkým a hlavně prarodičům.“ říká Ferragni na instagramu. „Je důležité šířit správné informace a zvyšovat podvědomí o nákaze. Takže lidé, kteří mají silný hlas jako Kendall Jenner, prosím nepodceňujte problém. Říkejte, co je správné“ dodává závěrem.

Zobrazeno 1721 krát
Naposledy upraveno: čt., 19. březen 2020 22:29
Kateřina Thomke

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste