Vytisknout tuto stránku
ne., 22. březen 2020 20:30

Holka z Letné spouští projekt Studenti sobě

Holka z Letné se rozhodla studentům podat pomocnou ruku Holka z Letné se rozhodla studentům podat pomocnou ruku Zdroj: Instagram @holkazletne
Kdy nás čeká návrat do školního prostředí? Jak to bude s letošními přijímacími zkouškami na střední a vysoké školy? Dočkají se letošní maturitní ročníky „zkoušky dospělosti“ až v září? Odpovědi na tyto otázky studenti stále netrpělivě vyhlížejí.

Na pomoc však přicházejí dobrovolníci či nové platformy, které chtějí studentům situaci co nejvíce ulehčit. Česká televize tak například 16. března spustila unikátní pořad nazvaný UčíTelka, který každý den nabízí žákům prvního stupně základních škol vyučování prostřednictvím televizní obrazovky. Teď nastavuje pomocnou ruku Tereza Koubková, influencerka známá jako Holka z Letné, a její projekt Studenti sobě.

Většina studentů se v tomto období potýká se samostudiem poprvé v životě. Tereza se proto rozhodla spojit například s Danielem Pražákem, učitelem moderní výuky, a vytvořit web s názvem Studenti sobě. Zde studenti najdou vše, co ke studiu potřebují – odkazy na studijní zdroje, stránky s procvičováním či disk, kam mohou lidé přispívat svými vypracovanými maturitními otázkami a knižními rozbory. Materiály budou rozděleni podle stupně vzdělání, tudíž si na své přijde naprosto každý. „Doba je všelijaká, ale důležité je se z toho nezbláznit a vzájemně se podporovat, protože jsme v tom koneckonců společně,“ píše Tereza na svém Instagramu.

Tereza Koubková je studentkou biochemie na Univerzitě Karlově a svou platformu využívá především pro osvětu mládeže na témata, jako je například ekologie či společenské problémy. Web bude spuštěn v blízké době, aktuálně Tereza stále přijímá vypracované materiály.

Zobrazeno 2641 krát
Naposledy upraveno: ne., 22. březen 2020 20:47
Dominika Kutheilová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste