Vytisknout tuto stránku
út., 24. březen 2020 16:07

Ostravské rapové uskupení AK se rozpadlo, příčinou mohou být roušky

AK při křtu poslední desky. AK při křtu poslední desky. Zdroj: zdroj: Instagram AK
Ostrava - Rapový label Azurit Kindgom po téměř třinácti letech končí. „Kapela AK se z rozhodnutí členů rozpadla. Dále bude každý pokračovat svou cestou," uvedlo uskupení na svém Instagramu. Příčinou jsou dlouhodobé neshody, které před pár dny gradovaly, když nejvýraznější postava skupiny Sergei Barracuda navzal zakladatele AK Pastora „hyenou".

„Mám zde jedno veřejné prohlášení, nechtěl jsem s tím lézt na povrch teď, ale když vidím, že ta hyena, prodává roušku na hubu za tři kila, tak to budu muset udělat," reagoval před několika dny Barracuda na prodej roušek s logem labelu, které se objevily na eshopu Azurit Kingdom. Samotný výrobek uvádí, že se nejedná o zdravotnický materiál, ale o pouhý módní doplněk, takže jejich ochrana před koronavirem je zpochybnitelná. 

„Koupí produktů Azurit Kingdom mě nepodporuješ. Ty peníze nedáváš mě, dáváš je „kandino patkanovi," uvedl ve vzkazu svým fanouškům na Instagramu. Barracuda rovněž vyzval k šítí roušek z domácích textílií. 

Na rozpad skupiny reagoval i další člen skupiny, DJ Bussy. „Tíha a únava je pryč. Díky Bohu," napsal na svůj profil. 

Azurit Kingdom patřil mezi nejvýznamnější rapové kapely u nás. Jejich album Bída & Bolest sklízelo při vydání pozitivní ohlasy napříč tuzemským rapovým spektrem. V říjnu vydalo uskupení své poslední album Syndikát, se kterým objelo největší česká města. Hlavní tváře však za sebou mají i sólové úspěchy, ať už tři alba Sergeie Barracudy pod souhrným označením „Pouliční ekonomická" nebo Pastorova alba „Pastor" a „Trapsport”.

Zobrazeno 2243 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. březen 2020 10:34
Tobiáš Czekaj

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste