Vytisknout tuto stránku
čt., 26. březen 2020 22:07

Crocs bude rozdávat svou obuv pro zdravotnický personál

ilustrační foto ilustrační foto Zdroj: Unsplash
USA - Svět se otřásá v základech v důsledku stále se šířící pandemie koronaviru. V čím větší krizi se ale ocitáme, tím víc si jako lidé pomáháme. Vznikají všemožné sbírky, jednotliví lidé, ale i některé velké firmy dělají, co mohou. Jednou z takových je známá firma Crocs, která se rozhodla dodávat americkým nemocnicím svou obuv zdarma.

Gumové nazouváky Crocs jsou v amerických nemocnicích hojně využívanou obuví. Jejich výrobce v souvislosti se současnou situací vyhlásil program, v rámci kterého hodlá do zdravotnických zařízení dodávat až 10 000 párů bot denně.

„V průběhu posledního týdne jsme hovořili s pracovníky nemocnic, kteří specificky žádali o naše boty, které jim umožnují pohodlný pohyb v práci,” řekl ředitel společnosti Crocs Andrew Rees pro CNN. 

V některých případech záváží firma boty zadarmo přímo do nemocnic, jinak se ale zdravotnický personál, který chce mít na boty nárok, musí zaregistrovat na webových stránkách. Crocs plánuje boty dodávat, dokud bude mít dostatek zásob. Délka našeho programu záleží na tom, kolik dostaneme žádostí a jak na tom budou naše zásoby,” řekl Rees. Pociťujeme k těmto pracovníkům náš nejhlubší respekt. Je nám ctí, že je můžeme vyslechnout a poskytnout jim pomoc v těchto bezprecedentních dobách,” dodal ředitel společnosti na konec. 

Crocs své nazouváky vyrábí z lisované polymerní pryskyřice, která připomíná gumu, díky čemuž jsou boty voděodolné. Snadná omyvatelnost je pro zdravotníky momentálně značnou výhodo. Ti teď musí být kvůli šíření koronaviru obvzlášť opatrní. 

Zobrazeno 1306 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. březen 2020 10:30
Natálie Dudová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste