Vytisknout tuto stránku
čt., 2. duben 2020 10:12

Sigma pomáhá zdravotníkům

Až do konce dubna mohou lidé podpořit olomoucké zdravotníky zakoupením vstupenky. Až do konce dubna mohou lidé podpořit olomoucké zdravotníky zakoupením vstupenky. Zdroj: sigmafotbal.cz
Olomouc - Způsobů, jak pomoct okolí v této nelehké době, je několik. Kuchaři vaří pro pracovníky v první linii obědy, velká část obyvatelstva se dala do šití roušek, lidé nabízí zdravotníkům také své byty. Fotbalový fanoušek může podpořit lékaře a sestry zakoupením vstupenky na legendární zápas Sigmy Olomouc.

Na začátku března uplynulo 28 let od nejslavnější dvojzápasu olomoucké Sigmy v evropských pohárech. Ve čtvrtfinále Poháru Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) narazili Hanáci na slavný Real Madrid. Na tehdejším Stadionu Míru (dnes Andrův stadion) vybojovala Sigma 4. března 1992 díky Hapalově trefě remízu 1:1. Odvetný zápas ale zvládl lépe Bílý balet a zásluhou Sáncheze zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem.
A právě vstupenkou z domácího utkání lze pomoct olomouckým zdravotníkům. Fotbalový fanoušek si až do konce dubna může za sto korun zakoupit virtuální vstupenku na zápas proti nejslavnějšímu španělskému klubu. Veškerý výtěžek ze vstupného klub použije na nákup ochranných pomůcek do Fakultní nemocnice Olomouc. Sigma již v březnových dnech uvedla na svém webu a sociálních sítích výzvy k nošení roušek a dodržování vládních opatření. „Slova jsou potřeba, teď bychom společně s vámi, fanoušky, rádi přešli od slov k činům. V minulém týdnu jsme nákupem zásob pomohli Odbornému léčebnému ústavu Paseka, tentokrát bychom chtěli podpořit Fakultní nemocnici Olomouc,“ uvedl na klubovém webu marketingový manažer David Holly.
S podobnou akcí přišly i další české kluby. V Brně se snaží vyprodat slavné Lužánky, jak tomu bylo v roce 1996 při utkání se Slavií Praha, které navštívilo rekordních 44 120 diváků. Výtěžek poputuje do Fakultní nemocnice v Bohunicích. Na severu Čech mohou příznivci Liberce a Jablonce zakoupením virtuální vstupenky na Podještědské derby podpořit Krajskou nemocnici v Liberci.

Zobrazeno 948 krát
Naposledy upraveno: pá., 3. duben 2020 12:15
Petr Herbrych

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste