Vytisknout tuto stránku
pá., 3. duben 2020 12:47

I dobré slovo může pomáhat

Text for Humanity Text for Humanity Zdroj: textforhumanity.com
V aktuální těžké situaci se sociální život mnoha lidí smrsknul na minimum. Někteří nemají s kým promluvit a cítí se osaměle a na jiné dopadají depresivní nálady, při kterých by jim alespoň trochu pomohlo třeba jen dobré slovo, od někoho jiného. A právě proto je tu projekt Text for Humanity, do kterého se může přidat každý. Stačí jen poslat SMS.

Osamělost je jedním z problémů dnešní doby. Stále více lidí se cítí osaměle a to třeba, i když jsou v kontaktu s ostatními lidmi. Stejně tak rostou i počty lidí, kteří trpí úzkostmi a depresemi.
V aktuální situaci to pak platí dvojnásob. Miliony lidí se ocitlo v karanténě a mnoho z nich je právě teď úplně samo, či se nemůže vidět se svými blízkými a přáteli. Stejně tak je tato situace nesmírně náročná na psychiku, a spousty lidí trpí pocity deprese či jen smutku a strachu.
Přitom mnoha z nich, by v takové situaci alespoň trochu pomohlo vlídné slovo či povzbudivá zpráva od někoho jiného.

A právě s tímto může pomoct projekt Text For Humanity. Provozuje jej nezisková organizace Mental Health America (MHA). Projekt vznikl jako reakce na to, že i když trávíme stále více času na telefonech, přesto se psychicky necítíme šťastnější, ba naopak. Proto si dal za úkol šířit pozitivní zprávy mezi lidmi pomocí SMS. Ty si mezi sebou pomocí systému posílají náhodní lidé.

Krása projektu spočívá v jeho jednoduchosti. Vše co musíte pro začátek udělat je, poslat SMS na číslo (+42) 079 054-2257 (čísla se liší podle jednotlivých zemí). Odtud vám pak přijde zpráva kde vyplníte své jméno či přezdívku a svou zemi. A pak už můžete začít psát. Nikde není řečeno jak má vaše zpráva vypadat, důležité je aby udělala někomu na druhém konci radost či mu alespoň trochu zvedla náladu. Vaše jediné omezení je, že se musíte vejít do 160 znaků a SMS musí být v angličtině. Když zprávu odešlete, do pár minut vám přijde zpráva od jiného člověka, kterého systém náhodně vybere. Takto můžete poslat až tři zprávy denně. Neplatíte nic navíc, cena je stejná jako za standardní SMS.

Více informací o projektu můžete najít na https://www.textforhumanity.com/ .

Zobrazeno 1495 krát
Naposledy upraveno: so., 4. duben 2020 13:17
Karolína Marková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste