Vytisknout tuto stránku
so., 18. duben 2020 17:48

Děti se mohou výtvarně vyjádřit k nynější situaci okolo koronaviru

Děti mladší 18 let se mohou zúčastnit výtvarného projektu "kids paint corona" Děti mladší 18 let se mohou zúčastnit výtvarného projektu "kids paint corona" Zdroj: www.barnekunst.no, https://leo.zeitverlag.de/
Hamburk/Oslo - Děti z celého světa mají možnost zasílat ke zveřejnění své kresby, které vyjadřují jejich dojmy ohledně koronaviru. Celosvětový umělecký projekt s názvem "kids paint corona" zahájil německý týdeník Die Zeit spolu s Mezinárodním muzeem dětského umění v Oslu.

 Děti mají za úkol nakreslit své dojmy, myšlenky či zážitky z koronavirové doby, která sužuje celý svět. "Měl by to být samozřejmě obrázek, ale jak velký a barevný, to bude na tobě. Můžeš si nakreslit, co chceš. Nakresli cokoli, co tě činí šťastným, cokoli co tě děsí nebo nakresli něco, co ti opravdu chybí," píše na svých internetových stránkách norské muzeum.

Do 31. května mají děti svůj vyfocený či naskenovaný výtvor zaslat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo je vložit prostřednictvím příslušného odkazu přímo do databáze muzea. 

Z vybraných zaslaných příspěvků vznikne virtuální výstava. Předběžně zaslané obrázky bude norské muzeum průběžně vyvěšovat na své internetové stránky. Ke konci roku 2020, nebo na začátku roku 2021 by muzeum chtělo ze zaslaných výtvorů uspořádat skutečnou výstavu. 

Zobrazeno 889 krát
Naposledy upraveno: so., 18. duben 2020 19:00
Leona Michalčíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste