Vytisknout tuto stránku
po., 20. duben 2020 20:58

Chybí vám kulturní vyžití? Zajděte si virtuálně do nejslavnějších muzeí

Metropolitan Museum of Art Metropolitan Museum of Art Zdroj: metmuseum.org
Opatření proti šíření koronaviru jsou pomalu na ústupu, avšak ještě nějaký ten pátek zůstaneme doma. Naštěstí nežijeme v dobách morových epidemií či v éře španělské chřipky. Díky technologiím se tedy můžeme kulturně (a do jisté míry i společensky) vyžít doma, z pohodlí vlastní postele.

Zachtělo se vám za velkou louži? Washingon, D. C. a jeho National Gallery of Art by mohlo být to pravé pro vás. K dispozici jsou virtuální prohlídky, kde můžete navštívit probíhající exhibice a potrénovat angličtinu při poslechu audio nahrávek. A když už jste v tom Washingtonu, mrkněte i na Smithsonian National Museum of Natural History. Ve státech ještě chvíli zůstaneme, kdo by nechtěl vidět slavné The Metropolitan Museum of Art v New Yorku.

Na skok do Paříže? Žádný problém. Stačí pouze kliknout a navšítíve Louvre i Musée d’Orsay. Dalším kliknutím se dostanete z Francie rovnou do Anglie, kde se nám nabízí The British Museum. Další zastávka naší cesty kolem světových muzeí je ve Španělsku, v Divadelním muzeu Salvadora Dalího.

Proo ty co by raději zůstali v našich končinách, má k dispozici online výstavy také Národní muzeum. Na jeho stránkách naleznete výstavy pro dospělé, ale i naučný (a snad i zábavný) program pro děti. Národní muzeum

P
okud vás ovšem nic z výše uvedeného nezaujalo.Na stránce Google Arts & Culture je přes 1200 institucí, které se s vámi o jejich umění rády podělí.

Zobrazeno 1103 krát
Naposledy upraveno: út., 21. duben 2020 09:30
Kristýna Krejčí

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste