Vytisknout tuto stránku
po., 27. duben 2020 16:33

Zemřel nejstarší britský rekordman Jack Reynolds

Jack Reynolds, nejstarší britský rekordman Jack Reynolds, nejstarší britský rekordman Zdroj: bbc.com
Zemřel Jack Reynolds, nejstarší britský rekordman se dožil 108 let. Po jeho stých narozeninách se rozhodl každoročně porazit jeden světový rekord. Reynolds se tak hned čtyřikrát zapsal do Guinessovy knihy rekordů.

Jack Reynolds byl adrenalinovým nadšencem a mezi jeho 104. a 107. rokem života dosáhl čtyř nových světových rekordů, vždy tak učinil právě na jeho narozeniny. V jeho sto čtyřech letech si nechal potetovat paži, a stal se tak nejstarším člověkem, který si nechal udělat první tetování. Stal se také nejstarším člověkem, který se svezl na horské dráze, na jeho sto šesté narozeniny se svezl na lanové skluzavce a další rok si dokonce zahrál v seriálu. Prostřednictvím svých rekordů věnoval peníze na charitu a dobročinné účely, během let dovedl vybrat až tisíce liber.

„Byl mým hrdinou a znát ho znamenalo milovat ho, vždycky se cítil mnohem mladší, než ve skutečnosti byl. Na jeho sto osmé narozeniny měl v plánu vydat píseň a vytvořit tak další rekord, to se už bohužel nepovedlo kvůli momentálním karanténním opatřením,“ řekla serveru BBC Jayne Goodwin, Reynoldsova dcera.

Zobrazeno 995 krát
Naposledy upraveno: út., 28. duben 2020 10:18
Karolína Krhutová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste