Vytisknout tuto stránku
ne., 10. květen 2020 16:40

Hudebníci poděkují vědcům online koncertem

Hudebníci poděkují vědců tím co umí nejlépe Hudebníci poděkují vědců tím co umí nejlépe Zdroj: Youtube
Hudebníci vědcům: Člověk, Věda, Umění, Tolerance – tak zní hlavní myšlenka komorního festivalu devíti českých hudebních skupin, které se rozhodly ocenit přínos českých vědců při zvládání pandemie. Děkovný koncert proběhne ve středu 13.května od 16:30 hodin přes živé vysílání na YouTube.

Hlavním hnacím motorem a motivátorem týmu vědců se na Českém vysokém učení technickém (ČVUT) stal rektor Vojtěch Petráček. Spolu se svými kolegy se celou dobu – od prvního návrhu improvizované masky z pet lahve, po výrobu a distribuci masek, respirátorů a plicních ventilátorů – podílel na vývoji. A právě jejich práci nyní ocení umělci.

Na festivalu vystoupí Ewa Farna, The Atavists, Tam Tam Batucada s Vibrasil Samba Show, Vanua2, Wohnout, N.O.H.A., Circus Ponorka, Vašek Koubek a Tomáš Matonoha & Inspektor Kluzó. Mezi jednotlivými vystoupeními promluví vědci a vedoucí jednotlivých týmů, celým večerem bude provádět sám rektor ČVUT. „Přejeme si, aby se celý svět dozvěděl o tom, jaké máme úžasné vědce a schopné kolegy," řekl Petráček.

Livestream z Lucerna Music Baru bude co nejvíce interaktivní. Diváci vstoupí do autentické virtuální místnosti a hudebníci budou mít možnost opět vidět své publikum díky obrazovkách v baru.

Přenos v češtině i angličtině má za úkol šířit svou myšlenku i ve světě. K dispozici bude na stránkách Českých center v zahraničí, spřátelených univerzit a taky na webu Ministerstva zahraničí.

 

Zobrazeno 737 krát
Naposledy upraveno: st., 13. květen 2020 00:02
Štěpánka Némethová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste