Vytisknout tuto stránku
so., 16. květen 2020 11:48

Americká společnost Facebook koupila Giphy

Obrázek ve formátu GIF je pohyblivá sekvnce Obrázek ve formátu GIF je pohyblivá sekvnce Zdroj: giphy.com; @throwingshade
USA – Transakcí za téměř 10 miliard korun Facebook rozšiřuje své portfolio o platformu Giphy, která vytváří knihovnu pohyblivých obrázků. Facebook ji chce přidružit k obrazové sociální síti Instagram, kterou vlastní od roku 2012.

GIFy slouží v online komunikaci k vyjádření emocí či vtipu. Krátké obrazové sekvence si získaly velkou oblibu. Firma Giphy, založená v roce 2013 Alexem Chungem a Jacem Cookem, s Facebookem dlouhodobě spolupracuje. Uživatelé mohou vyhledávat potřebné GIFy přímo v aplikaci Messenger či WhatsApp.

„Plánujeme začlenit knihovnu GIFů přímo do Instagramu a našich dalších aplikací, aby uživatelé našli ten správný způsob, jak se vyjádřit,“ uvádí Vishal Shah ze společnosti Facebook.

Pro koncové uživatele se zatím příliš nemění, stále bude možné obrázky formátu GIF stahovat a vybírat z obrovské knihovny. „Podpoříme i tvůrce a animátory, vytvoříme jednodušší rozhraní pro tvorbu a sdílení jejich práce,“ dodává Shah. Firma Facebook hodlá do technologie Giphy dále investovat.

Zobrazeno 949 krát
Naposledy upraveno: ne., 17. květen 2020 13:42
Štěpánka Némethová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste