Vytisknout tuto stránku
ne., 14. červen 2020 16:18

Startuje průzkum občanské společnosti v zemích V4

logo Visegradské skupiny logo Visegradské skupiny Zdroj: Ministerstvo zahraničních věcí ČR
Během posledních třiceti let prošly země Visegrádské čtyřky mnoha politickými, ekonomickými a společenskými změnami. Jaký statut má ve společnosti občanská angažovanost a jaké jsou rozdíly mezi Českou republikou, Slovenskem, Polskem a Maďarskem? Tříletý projekt výzkumných agentur MEDIAN a NMS Market research získal finanční prostředky.

Průzkum je spolufinancován členskými vládami V4 skrze Visegrad fund. Tento fond formou grantů a stipendií podporuje umělecké, vzdělávací a další formy spolupráce v rámci střední Evropy.

Každá země má svého koordinátora. Výzkum v České republice a na Slovensku má na starosti agentura MEDIAN, která se věnuje výzkumu trhu, médií a veřejného mínění. v Polsku a Maďarsku výzkumy realizuje agentura NMS Market research věnující se hlavně průzkumu trhu.

„V posledních letech prošly všechny čtyři země výraznými změnami a musely se postavit několika politickým výzvám, ať již se jednalo o pokládání základů nových demokratických států, vymezení role práva, společenské i ekonomické krize či vstup do mezinárodního prostoru. Jak aktivní jsou občané těchto zemí dnes?“ ptají se organizátoři průzkumu. Výsledek bude hotov a prezentován za tři roky.

Zobrazeno 1280 krát
Naposledy upraveno: po., 15. červen 2020 10:18
Štěpánka Némethová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste