Vytisknout tuto stránku
ne., 14. červen 2020 20:30

Slávie ani Plzeň nezaváhali, bitva o titul může začít

Lukáš Masopust po gólu Slavie Lukáš Masopust po gólu Slavie Zdroj: Vlastimil Vacek, Právo
Šest bodů dělí Plzeň od prvního místa a stíhací jízda může začít. Skupina o titul je na vlas stejná jako před rokem, ale i tak se spoustou rozdílů. Před rokem bylo o titulu rozhodnuto velmi brzy, stejně tak o třetím či čtvrtém místě, jelikož bodové rozdíly byly vysoké, letos nás čeká mnohem zajímavější podívaná.

Západočeši dali v dnešním utkání gól již po čtvrthodině a ten nakonec stačil k výhře 1:0 a třem bodům. Stejný výsledek zaznamenala i pražská Slávie. Červenobílí se však natrápili proti Zlínu mnohem více a vysvobodil je až gólem 15 minut před koncem Lukáš Masopust.

Tři body brala i Sparta, která vyhrála na Slovácku po skoro šesti letech. Čtvrtým postupujícím je Jablonec, který však dnes schytal výprask 3:0 od Bohemians 1905. „Nikdo nesnesl měřítko kvality, že jsme v první šestce. Naše forma není optimální, ale nám chybělo nasazení a chuť, které měla Bohemka," komentoval výkon Severočechů trenér Petr Rada.

Poslední dvě místa patří stejně jako loni Liberci a Baníku, týmy, které se dnes rozešli smírně 0:0. Jediná změna od loňska je, že si celky prohodily pozice. Letos je Skupina o titul také mnohem vyrovnanější a můžeme se těšit na mnoho zajímavých duelů.

TABULKA:

  1. Slávie Praha                     72
  2. Plzeň                               66
  3. Sparta Praha                    50
  4. Jablonec                          49
  5. Liberec                            47
  6. Baník Ostrava                  45
Zobrazeno 1241 krát
Naposledy upraveno: po., 15. červen 2020 10:25
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste