Vytisknout tuto stránku
ne., 14. červen 2020 20:32

Bohemians jsou před bitvou o Evropu ve skvělé formě

Hráč Bohemky Schumacher v souboji s Jabloneckým Kratochvílem Hráč Bohemky Schumacher v souboji s Jabloneckým Kratochvílem Zdroj: Roman Vondrouš, ČTK
Bohemians 1905 dnes v posledním kole přehráli Jablonec a svou již šestou výhrou v posledních sedmi zápasech se tak vyšvihli po základní části na konečné 8. místo. Utkají se tak ve Skupině o Evropu ve dvouduelu se Slováckem. Skupina o Evropa, nebo také play off o Evropu minulý rok opanovala Mladá Boleslav, která se nakonec kvalifikoval do předkola Evropské ligy poté, co v play off postoupila přes Teplice (7:0, 1:1) a Zlín (1:3, 3:0), ve finále pak na Městském stadioně ve Vítkovicích pak gólem Komlichenka vyhrála 1:0 a zajistila si tak účast v Evropské lize.

Mladá Boleslav si svou jízdu může zopakovat i letos. V prvním kole nastoupí proti Českým Budějovicím. Ty jako nováček v lize překvapily všechny a do posledního kola bojovaly o nejlepší šestku. Nakonec však, ale zápas v Opavě nezvládli a budou hrát play off.

Druhou dvojici sestaví již zmiňovaní Bohemians 1905 a Slovácko. Tým z Moravy si po loňských záchranářských soubojích vybojoval místo v horní polovině tabulky a bude se tak moci porvat o účast v evropských pohárech.

Celek, který v play off zvítězí, se utká ve finálovém evropském zápase na půdě celku, který se umístí na pátém místě ve Skupině o titul.

ROZPIS:

SK Dynamo České Budějovice                    X                 FK Mladá Boleslav

Bohemians Praha 1905                              X                 1. FC Slovácko

1. zápasy 21.6, odvety 27.6

Semifinále: 1. Zápas 4.7, odveta 7.7

Finále: 12.7

Zobrazeno 1126 krát
Naposledy upraveno: po., 15. červen 2020 10:27
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste