Vytisknout tuto stránku
ne., 20. červen 2010 11:59

HC Olomouc končí fyzickou přípravu, kompletuje sestavu

Hokejisté Olomouce jsou na konci tvrdé letní přípravy, kterou jim přichystalo obměněné trenérské duo Petr Fiala – Jan Tomajko. Ten byl ještě loni aktivním hráčem klubu. Na místě asistenta trenéra nahradil Petra Vlka, který odešel do Dukly. Tomajko v létě pomáhá hlavně se zavedením nových prvků do přípravy.

 

K hráčům i celé problematice přípravy má velmi blízko, ještě na jaře sdílel se svými novými svěřenci stejnou šatnu. Hlavní kouč „kohoutů“ si zatím spolupráci pochvaluje. „Přes léto se žádné zádrhely neobjevily, takže doufám, že to tak bude pokračovat i na ledě“, uvedl pro oficiální klubové stránky.

Olomoučtí mají v současné době k dispozici v podstatě kompletní kádr. Obejít se budou muset bez hráčů, kterým končí hostování, několika dalším nebyla prodloužena smlouva. Mezi ně patří Radek Meidl nebo Jakub Čuřík, kteří i přes to absolvovali letní přípravu s klubem. Trenér Fiala uvedl, že  soupiska na další sezónu je v podstatě plná, ba naopak, několik hráčů ještě bude muset vyškrtnout. Vedení také řeší působení bývalého útočníka Vítkovic či Třince Lubomíra Korhoňe, který sezónu dohrával v Olomouci. Podle Fialy zatím nemá angažmá a jeho setrvání v klubu by bylo velkým přínosem. Na zkoušku také s velkou pravděpodobností přijde mladý obránce Matěj Matějíček ze Zlína. Šanci by měli dostat také mladí hráči z olomoucké juniorky.

Zobrazeno 3551 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Kamil Polko
Pro psaní komentářů se přihlaste