Recenze: Olomoucká palačinkárna Little Crêperie láká na jedinečné palačinky

Ohodnoťte tento článek
(4 hlasů)
Ochutnat můžete třeba palačinku s belgickou čokoládou
Ochutnat můžete třeba palačinku s belgickou čokoládou Zdroj: tripadvisor.cz
Až půjdete centrem města Olomouce, všimněte si malé palačinkárny na rohu v podloubí, nedaleko náměstí Republiky. Palačinkárna nese přízračný název „Little Crêperie" a sídlí na Denisově ulici. Právě díky rodinné atmosféře, útulnému prostředí a výborným palačinkám je to vhodné místo pro děti i dospělé.

 Little Crêperie ve svém sortimentu nabízí nejen palačinky, ale i čaje, kávu, mražené jogurty a v sezónní nabídce tu najdete také zmrzlinu nebo třeba punč. Palačinkárna si zakládá na poctivě vyrobených domácích palačinkách. Jejich bezkonkurenčně delikátní a pečlivě připravené těsto je gurmánským zážitkem pro všechny milovníky palačinek. Ochutnat můžete sladkou i slanou variantu.

Little Crêperie nabízí nevšední palačinky

Pro příznivce sladkého nabízí palačinkárna pestrý výběr. Objednat si tu můžete například osvědčenou palačinku s marmeládou. Ovšem ne s ledajakou, nýbrž s kvalitní a poctivou, údajně z Francie s vysokým podílem ovoce. Čokoládoví nadšenci si jistě pochutnají na palačince s belgickou mléčnou či hořkou čokoládou. Velmi populární přísadou je arašídové máslo, které si tu můžete s chutí dát, a to i s obměněnou variantou tzv. Proteinellou.

Za zmínku stojí také palačinka podávaná s jablečným pyré a karamelem, nebo dokonce slaným karamelem. Jestliže někomu klasická nabídka nebude stačit, může si palačinku doplnit o kousky banánu. Pokud fandíte slané verzi, rozhodně doporučíme palačinku s prosciutto crudo, italským sýrem Gran Padano, čerstvými cherry rajčaty a rukolou na olivovém oleji. V případě, že dáváte přednost netradičním kombinacím, je tu připravená palačinka s pečeným lilkem v rajčatové omáčce se sýrem gouda nebo tofu.

Bezlepkové a pro vegany

Palačinkárna slibuje pouze kvalitní suroviny a tímto heslem se snaží řídit. Při konzumaci palačinky jsem také měla ten pocit. Přišlo mi, že samotné ingredience byly v celku čerstvé a nesetkala jsem se s něčím, co by chutnalo jinak, než by mělo. Navíc při přípravě palačinek nepoužívají palmový tuk, palačinky jsou bezlepkové a objednat se dají i veganské varianty. A množství jednotlivých přísad? Náplně uvnitř palačinky bylo tak akorát. Rozhodně ji nebylo tolik, aby příliš zasytila, zároveň ale nebyla ošizená a téměř po celé palačince bylo obsahově co nabídnout. Palačinky byly poskládané do úhledného trojúhelníčku a vložené do plastového obalu s logem značky, který je ekologicky rozložitelný. Velké plus je to, že palačinky byly krásně teplé a moc dobře voněly. Už jen tyto bezprostřední vjemy dokážou chuťově perfektně naladit.

Trochu dražší, dlouho se čeká a málo míst k sezení

Co by se naopak dalo vytknout, je trochu vyšší cena. Nejlevnější za 66 korun, naopak nejdražší skoro za sto korun cenově nahrazuje o něco více jeden klasický plnohodnotný oběd. Další věc, na které by Little Crêperie mohla zapracovat, je čekací doba na objednanou palačinku. Vhodné by také bylo, kdyby palačinkárna nabízela více místa na sezení, která mají pouze venkovní. V chladných měsících by se hodilo zahřát se ve vnitřním prostoru.

Celkově hodnotím olomouckou palačinkárnu Little Crêperie spíše kladně, a pokud budete mít cestu kolem, určitě se zastavte. Otevřeno mají od pondělí do pátku od 11 do 19 hodin.

Hodnocení: 7/10

Naposledy upraveno:
Pro psaní komentářů se přihlašte

Poslední články

Visit the best review site bbetting.co.uk for Bet365 site.

Články podle data

« Prosinec 2019 »
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Jsme na Facebooku

O portálu

Zpravodajsko-publicistický portál Pres.UPmedia.cz je cvičným médiem, prostorem pro tvorbu studentů oboru Žurnalistika na Katedře mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Vznikl (ještě jako bezejmenný projekt) na konci roku 2007 s úkolem nabídnout studentům platformu pro veřejné publikování jejich žurnalistické... číst dál

2015 © Pres.UPmedia.cz - Katedra mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci | Joomla SEF URLs by Artio | webmaster: petben.cz

Přihlášení nebo Registrace