čt., 6. listopad 2014 11:56

25 let a stále zvoníme

Zanedlouho uplyne již čtvrt století od vypuknutí Sametové revoluce a následného pádu totalitního režimu v tehdejším Československu. Byli to právě studenti, kteří tehdy vyšli do ulic na dlouhou a trnitou cestu k míru a demokracii. Stejně tak jsou to studenti, kteří se letos rozhodli na toto výročí zavzpomínat formou iniciativy Prozvoníme Olomouc, která počítá s průvodem a charakteristickým cinkáním klíčů.

Pochod povedou studenti z Horního náměstí k soše Tomáše Garrigua Masaryka u Pedagogické fakulty, kde položí slavnostní kytici a k účastníkům promluví Josef Jařab, první porevoluční rektor Univerzity Palackého. Spolu s ním se ke slovu dostane i současný rektor Jaroslav Miller.

Tento projekt vznikl spoluprací studenstva se současným vedením UP. "Součástí oslav je i výstava věnovaná 25. let od Sametové revoluce v Olomouci, která bude v prostorách knihovny UP," svěřuje se student Jan Koukol, jeden z organizátorů.

Samotný průvod započne 17. listopadu v 19:00. "Doufám, že dorazí co největší počet lidí a pomůže nám svou přítomností vytvořit příjemnou atmosféru. Akcí podobného charakteru Univerzita mnoho nepořádá a byla by velká škoda si je nechat ujít," dodává Koukol jedním dechem.

 

 

Zobrazeno 1861 krát
Naposledy upraveno: po., 8. prosinec 2014 19:47
Pro psaní komentářů se přihlaste