út., 2. duben 2019 23:39

AC Milán ztratil body s Udine, Cagliari podlehlo Juventusu

Leonardo Bonucci posunul svým gólem Juventus k další výhře Leonardo Bonucci posunul svým gólem Juventus k další výhře Zdroj: https://www.juventus.com/en/news/news/2019/cagliari-juventus-match-report.php
Itálie – Vloženým 30. kolem pokračuje nabitý program italské nejvyšší soutěže. Dnes se odehrála dvě utkání a v obou se představil velkoklub proti týmu z dolní poloviny tabulky. Od 19 hodin to byl nejprve AC Milán, který na San Siru přivítal Udinese Calcio, stále bez zraněného Antonína Baráka. I přes absenci českého středopolaře vyválčili v Miláně bod za remízu 1:1. V následujícím duelu vedoucí Juventus vybojoval plný bodový zisk na hřišti Cagliari za výhru 2:0.

Fotbalisté AC chtěli v domácím prostředí odčinit minulou porážku od Sampdorie Janov a Udine se k tomu jevilo jako ideální soupeř. Domácí proto začali velmi aktivně, ale přímé ohrožení Mussovi branky dlouho nepřicházelo. Diváky ze sedadel zvedl až ve 23. minutě Paquetá, nicméně jeho dalekonosná pumelice prosvištěla pár centimetrů nad pravým horním rohem.

Ten samý hráč o pět minut později našel nadýchaným lobem za obranu Cutroneho, který se s balonem šikovně otočil, vylámal si však zuby na vyběhnuvším Mussovi. Mladý gólman Udine přesto ještě před pauzou inkasoval, když ho nadvakrát překonal Krzysztof Pia̡tek. Pro polského útočníka šlo o dvacátou trefu v sezoně, čímž se odpoutal od dua Ronaldo – Zapata a nejlepšího střelce Quagliarellu dohnal na rozdíl jediné branky.

Kontr z říše snů zařídil dělbu bodů

Druhý poločas začal opět nátlakem rossoneri, avšak bez kýženého efektu. V 65. minutě se jim pak malá střelecká latence hrubě nevyplatila. Po rozehrávce vlastního rohového kopu, z něhož mohl znovu skórovat polský kanonýr, nicméně ho snad z 20 centimetrů vychytal Musso, běželi hosté do brejku, který vyřešili bravurně. Okaka potáhl balon až k půlící čáře, vyslal „českou uličkou“ Fofanu a ten přesně nalezl zakončujícího Kevina Lasagnu. 1:1 a šok pro domácí.

Definitivně zmrazit je pak mohl De Maio, ale De Paulovu nabídku z přímého kopu nevyužil. Podobně si počínal po další přihrávce De Paula i střelec branky Lasagna, tím pádem střetnutí skončilo 1:1. Milánští se tak musí třást o svoji vstupenku do Ligy Mistrů, zatímco hosté se díky nečekanému bodu o krůček přiblížili záchraně.

Juve loupil na Sardinii, opět se trefil Kean

Jasný lídr celé ligy Juventus se v současné době musí vypořádávat s absencí své největší hvězdy Cristiana Ronalda, ovšem zatím mu to nečiní větší problém. Střelecky ho dokáží naštěstí pro tým nahradit jiní, v dobrém světle se ukazuje hlavně supertalent Moise Kean, který poprvé dostal příležitost od první minuty. Do žádné větší šance se ale, stejně jako jeho spoluhráči, dlouho nedostal.

I přes absenci větší aktivity se hosté dočkali vedoucí branky poměrně záhy. Bernardeschiho centr od rohového praporku ve 22. minutě uklidil přesnou „palicí“ do brány Bonucci. Do poločasu se již nic zajímavého nestalo, a tak do šaten odcházeli spokojenější hráči hostů.

Spolehlivý obranný val Juventusu pokračoval v dobrém výkonu i po pauze, čímž nepustil domácí ani do jedné šance. Ty měl na druhé straně právě zmiňovaný Kean, ovšem dlouho nemohl vyzrát na brankáře Cragna. Ten ho nejprve vychytal poté, co se mladý forvard probil přes dva strážce při dlouhém nákopu za obranu a zaskvěl se i napodruhé, když vychytal Keanův pokus o lob.

Až v 85. minutě to útočníkovi bianconeri vyšlo. Pjanič vyslal po pravé straně Bentancura a ten křižným pasem skrz šestnáctku našel právě Keana, jemuž stačilo ke čtvrtému zásahu z posledních tří utkání jen nastavit placírku. Juve tak i nadále jasně kraluje. Cagliari bude bedlivě čekat na výsledky ostatních mančaftů se sestupovými starostmi.

Zobrazeno 1135 krát
Naposledy upraveno: st., 3. duben 2019 00:10
Pro psaní komentářů se přihlaste