po., 22. listopad 2010 18:33

Agresivní řidič z D1 odsouzen k pěti letům odnětí svobody

Na pět let do vězení poslal soud Luboše Lacinu za úmyslné vytlačení souběžně jedoucího auta ze silnice. Sedm let nebude moci řídit a musí uhradit pojišťovně částku na léčbu zraněných.

Jedenačtyřicetiletý Lacina seděl za volantem automobilu Škoda Superb, když agresivním předjížděním způsobil vážnou dopravní nehodu. Pomalejší a slabší mazda se ocitla zcela mimo vozovku po nárazu superbu. Řidička a spolujezdec utrpěli zranění. Vše se odehrálo koncem března letošního roku na dálnici D1.

Krajský soud v Praze dnes shledal Lacinu vinným za pokus o těžké ublížení na zdraví. Rozsudek ale zatím není pravomocný, jeho právník se na místě odvolal.

Původně mu hrozilo až dvanáct let vězení. Soud se nakonec přiklonil ke spodní hranici. Státní zástupce Tomáš Milec navrhoval trest od pěti do sedmi let odnětí svobody. Po vynesení rozsudku přiznal, že má radost ze závěru soudu. „Je to skvělý signál pro všechny slušné řidiče, kteří na silnicích jezdí,“ dodal.

Obžalovaný odmítá, že by vytlačil automobil z dálnice úmyslně. „Jsem si vědom, že jsem způsobil závažnou dopravní nehodu, která mohla mít fatální následky,“ přiznal. Podle jeho advokáta však šlo pouze o „osudnou řidičskou chybu“.

 

Zdroje: ČT24, http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=683593

Fotozdroj: http://i.lidovky.cz/09/073/lngal/MTR2c8c62_685x547.pm0.bgFFFFFF%5B1%5D.jpg

Zobrazeno 2439 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste