pá., 19. duben 2019 12:40

Alkohol za volant nepatří, připomíná policie

Fotografie z místa akce Fotografie z místa akce Zdroj: Policie ČR
Prostějov – Každoroční celorepubliková akce „Řídím, piju nealko pivo“ pod vedením policie měla své zastoupení i v Prostějovském okrese, kde tuto středu mezi šestou a osmou hodinou večer probíhaly kontroly v Konečné ulici.

Jedná se o první akci, která v souvislosti s velikonočními svátky na Prostějovsku letos proběhla a podle policie nebude ani poslední. Kromě pravidelné silniční kontroly řidiči obdrželi od zástupce Českého svazu pivovarů nealkoholické pivo a jednorázový tester na alkohol. Součástí této mise bylo i informovat. Policisté dbali především na připomenutí nulové tolerance alkoholu za volantem, ale také se soustředili na správné používaní bezpečnostních systémů v automobilu pro ochranu dětí, které obdržely také malou odměnu.

„Celkem 65 řidičů se podrobilo běžné silniční kontrole,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek. U žádného z kontrolovaných nezjistili porušení zákona. Souběžně s Prostějovskou kampaní probíhaly i další po celé České republice, a to nejen ve středu, ale i ve čtvrtek. Podobně jako na Prostějovsku to vypadalo například i ve Vyškově, kde policie také nezjistila u žádného z řidičů přestupek. Bohužel to stejně neproběhlo na všech stanovištích, a pokud policisté zjistili pochybení u řidiče, šlo zejména o telefonování za jízdy, nebo překročení maximální povolené rychlosti.

Zobrazeno 1291 krát
Naposledy upraveno: pá., 19. duben 2019 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste