ne., 6. prosinec 2015 21:34

Americké letectvo shodilo na islamisty přes 20 tisíc bomb

Washington - Americké letectvo použilo přes 20 000 raket a bomb při bombardování islamistů v Sýrii. Nálety trvají už 15 měsíců a Americe začínají docházet zbraně. Bude tak potřeba navýšit financování celé operace. 

Po událostech v Paříži a hrozbě dalších teroristických útoků zvedla americká armáda počet leteckých útoků na Sýrii. Letectvo nyní využívá tolik munice, že není schopné včas a s potřebnou rychlostí doplňovat další zásoby. "Bombardéry B-1 shazují rekordní množství bomb. Stíhací letouny F-15 jsou také zapojeny do boje, protože dokážou využít širokou škálu zbraní, a to navíc velmi flexibilně. Potřebujeme, aby fungovalo financování, abychom byli připraveni na dlouhý boj," řekl armádní velitel Mark Welsh.

Oznámení americké vlády se objevilo právě v době, kdy republikánští kandidáti na prezidenta kritizují Obamu za mírný přístup k islamistickým teroristům ze Sýrie. Přitom za posledních 10 měsíců provedla americká armáda více než 18 tisíc náletů na teroristické cíle. Minulý rok byly zbraně použity jen při třetině všech uskutečněných letů.

Zobrazeno 2016 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:24
Jan Nuc

www.myapple.cz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste