st., 26. říjen 2016 21:41

Amy bude v Metropolu

Dokument Amy představí i kino Metropol Dokument Amy představí i kino Metropol Zdroj: Aerofilms.cz
Olomouc – Intimní příběh britské zpěvačky Amy Winehouse bude k vidění na plátně kina Metropol.

Dokument, který o zpěvačce natočil Asif Kapadia, držitel ceny Britské filmové akademie za dokument o jezdci F1 Senna, poběží v kině Metropol již v pondělí večer. Film kromě jiného odpovídá na otázky, kým ve skutečnosti byla, proč zemřela už ve dvaceti sedmi letech, nebo co skrývala před okolím. Zpěvačka ve filmu vystupuje převážně v nezveřejněných rozhovorech, archivních záběrech a také přes svou hudbu a texty, které vždy odrážely její aktuální životní situaci. Ve více než dvouhodinovém snímku z minulého roku se kromě samotné Amy, jejích rodičů, bodyguarda a přátel objeví i její kolegové z branže, jako například Tony Bennett, Peter Doherty nebo Dale Davis.

V originále má film Amy podtitul „dívka za jménem“. Co do výše tržeb se stal za první víkend historicky nejúspěšnějším ze všech domácích dokumentů a na 88. ročníku udílení Oscarů získal Cenu Akademie za nejlepší celovečerní dokumentární film. „Její hvězda se znovu zrodila,“ psal například deník The Guardian. Přes veškerý úspěch považuje rodina zesnulé zpěvačky dokument za zavádějící a tvrdí o něm, že obsahuje některé zásadní nepravdy. „Film mě neukazuje správně. Je nevyvážený, není v něm nic o nadaci. Nevykresluje mě ani Amy v příliš dobrém světle,“ uvedl Mitch Winehouse, otec zpěvačky.

Film kino uvede v rámci projektu FILMART Arcidiecézního muzea Olomouc v cyklu Andělské šumění. Kino Metropol se nachází v centru města a je posledním klasickým kinem v Olomouci. Kromě premiér nových filmů, současných českých dokumentů a mnoho dalšího je možné v kinosále zhlédnout i přímé přenosy z newyorské Metropolitní opery a moskevského baletu.

Zobrazeno 1908 krát
Naposledy upraveno: čt., 27. říjen 2016 20:58
Pro psaní komentářů se přihlaste