ne., 8. listopad 2015 21:07

Ani výhra nad Rusy nezachránila hokejisty před posledním místem

Helsinky - Čeští hokejisté v závěrečném utkání na turnaji Karjala přece jen dokázali zvítězit nad favorizovanými Rusy 4:3 po samostatných nájezdech. Nový trenér české reprezentace Vladimír Vůjtek, který převzal pozici trenéra po Vladimíru Růžičkovi, se tak mohl radovat z první výhry. Přesto ale jeho mužstvo skončilo na turnaji po dvou předchozích porážkách na posledním místě.

Bohužel pro český tým, rusové začali zápas aktivněji. Prvních několik minut se drželi v útočném pásmu a do největší šance se dostal po brejku ve třetí minutě Gusev. Zaváhání české obrany ale napravil gólman Kovář, který vytáhl skvělý zákrok. "Na začátku na nás Rusové vlétli. Oklepali jsme se a začali hrát a zlepšovat se," okomentoval pro iSport.cz ruský tlak obránce Doudera. Češi po této akci předvedli podobnou na druhé straně, ale Řepíkovi chyběla přesnost. Následovala mnohá vyloučení na české i ruské straně. Češi dokonce přečkali přesilovku tři na čtyři a poté i tři na pět bez inkasované branky.

Druhá třetina začala skvěle pro český tým. Po necelé půl minutě Zohorna z pravé strany trefil horní růžek Sorokinovy branky. Sorokinův postřeh potom prověřil i Sobotka svou ranou z dálky, ale gólmana CSKA Moskva to nijak nerozhodilo. Tlak Rusů na sebe nenechal dlouho čekat a v 25. minutě Širokov vyrovnal na 1:1. Následovaly další šance na obou stranách, nicméně stav se už ve druhé třetině neměnil.

Na začátku třetí třetiny se pokračovalo v šancích jak na ruské, tak na české straně. Birner v dobré pozici netrefil Sorokinovu branku, a tak udeřili Rusové. Ve 45. minutě Grigorjev z levého kruhu prostřelil Jakuba Kováře, ovšem ruské vedení netrvalo dlouho. V 50. minutě přišlo vyloučení Mozjakina a následovala přesilová hra, kterou český tým využil, když Doudera prostřelil Sorokina. Za necelé dvě minuty udeřili Češi potřetí, Gulaš bekhendově zakončil a trefil se tak i ve třetím utkání na turnaji. Český tým se bohužel své vedení neudržel, v 56. minutě Rusové vyrovnali na 3:3 a zápas šel do prodloužení. I přes šance na obou stranách šel zápas po prodloužení do samostatných nájezdů. "Na nájezdy jsme si věřili," svěřil se webu iSport.cz útočník Jan Kovář. V samostatných nájezdech Češi strhli vítězství na svoji stranu."Mám radost, že jsme na závěr turnaje vyhráli," netajil svou radost pro iSport.cz, trenér českého výběru Vůjtek.

Zobrazeno 2128 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:17
Pro psaní komentářů se přihlaste