po., 30. listopad 2015 10:31

Anonym nahlásil bombu v Konicích

Konice - Uložením nástražného výbušného systému v budově Městského úřadu Konice vyhrožoval anonym v pondělí 23. listopadu. K výbuchům mělo dle oznamovatele dojít tentýž den v 9 hodin ráno. Na místo okamžitě dorazily hlídky policie i hasiči.

V pondělí ráno vyděsily obyvatele Konic v okolí sídla Městského úřadu manévry bezpečnostních složek. Neznámý volající oznámil prostřednictvím tísňové linky 112, že se v budově úřadu nachází výbušné zařízení. Celkem 66 osob muselo být evakuováno z okolních objektů a sousedních prodejen. „Budovu jsme po anonymním telefonátu oznamujícím bombu museli evakuovat a na místo jsme přivolali hasiče a policisty. Zatím žádnou bombu neobjevili," uvedl starosta Konice František Novák.

Následná prohlídka se psem cvičeným na hledání výbušnin prokázala, že se na zmíněném místě žádná bomba nenachází. Potvrdila se tak slova starosty Nováka, který nevěřil, že se zařízení objeví. "Snad se ten expert najde. Takové vtipy stojí hodně peněz a nervů," dodal. Provoz úřadu se tak mohl obnovit už v jedenáct hodin, po konečné bezpečnostní kontrole. Při zásahu nikdo neutrpěl zranění a nedošlo ani ke škodám na majetku.

Pachatele se kriminalistům díky intenzivnímu pátrání podařilo dopadnout do 24 hodin. Muž ve věku kolem třiceti let si tak už v úterý vyslechl obvinění z přečinu šíření poplašné zprávy. V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na tři roky.

Zobrazeno 1606 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:51
Pro psaní komentářů se přihlaste