st., 21. březen 2018 18:12

Aquilo: Do Prahy se určitě znovu rádi vrátíme

Silueta - Silhouette Silueta - Silhouette Zdroj: Marie Veselá, MonsterMusic
V rámci své nynější tour zahráli kluci z Aquilo v sobotu 16.3. v pražském Futuru Music Baru, kde společně se Scottem Quinnem všechny přítomné postupně rozbrečeli nebo kompletně emočně rozložili.

Zpěvák Ben Fletcher a muzikant Tom Higham jsou britské hudební duo, hrající melancholickou elektronickou alternativní hudbu. Aquilo přitáhli pozornost, když v roce 2013 vydali své debutové singly You There a Calling Me. Několik dalších písniček a EP Human vedlo k tomu, že si v roce 2016 zahráli společně se skupinou Oh Wonder v londýnské O2 Aréně. V loňském červnu nahráli své první album Silhouette, se kterým letos vyjeli na tour po Evropě, kde je na všech 16 zastávkách doprovodil právě Scott Quinn.

Scott Quinn je mladý písničkář z Británie, který žije hudbou. Celý koncert začal, když po sedmé hodině večer vystoupil na pódium a hned během prvních několika sekund si získal celé publikum svým neskutečným hlasem a písní I’m in Love. Postupně zazpíval Know me, From Afar nebo píseň věnovanou kamarádovi z dětství, který si před nedávnem vzal život. To byl moment, kdy všichni ztichli, soustředili se na slova, která zpíval, a začali pomalu hledat papírové kapesníčky. Do teď ale sama nevím, jestli mě víc překvapilo to, jak skvělý měl hlas nebo fakt, že to byl neskutečně milý a skromný člověk.

Po krátké pauze, kdy si všichni povídali a popíjeli víno, to v osm hodin celé vypuklo. Jako první Aquilo zahráli I Could Fight On A Wall, kterou ihned všechny naladili na tu správnou melancholickou vlnu. Slyšeli jsme písničky z prvního alba nebo jejich nejnovější Silent Movies stejně jako singly, kterými dokázali celé publikum roztančit. A to je asi právě to, co je pro mě na jejich hudbě speciální. Vměstnat všechny emoce najednou do tří minut a donutit člověka mlčky poslouchat a vnímat, o čem vlastně zpívá. Celý koncert zakončili jejich snad nejznámější písničkou Silhouette, po které za velkého potlesku odešli. Vrátili se však a se všemi si rádi popovídali nebo se vyfotili.

I když se jednalo o vůbec první vystoupení v České republice, podle toho, co mi kluci řekli po koncertě, v Praze určitě nebyli naposledy, protože „they LOVE Prague and Czech beer as well"!

Zobrazeno 2425 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. březen 2018 17:17

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste