čt., 4. duben 2019 23:26

Atalanta díky skvělému úvodu zničila Bolognu, Sassuolo rozdrtilo Chievo

Fotbalisté Sassuola roznesli Chievo 4:0 Fotbalisté Sassuola roznesli Chievo 4:0 Zdroj: http://www.sassuolocalcio.it/
Itálie –  Vložené kolo italské nejvyšší soutěže uzavřely dva duely. V 19 hodin mělo výkop střetnutí mezi Sassuolem, které se drží v klidných vodách středu tabulky, proti Chievu, které trčí na samotném chvostu a je téměř jistě odsouzeno k sestupu. Domácí zvládli úlohu favorita a vyhráli 4:0. Podobně si proti dalšímu celku z konce ligového pořadí, Bologni, vedl pohárový aspirant z Bergama. Atalanta už po patnácti minutách vedla o čtyři branky a ani Orsoliniho snížení jí nezabránilo v postupu na páté místo.

Poslední Chievo Verona přijelo do Sassuola k zápasu dvou celků s nejhorší formou. Neroverdi vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli, když už v páté minutě se sražený roh dostal k Lirolovi, po jehož centru se prosadil Demiral. Ihned v šesté a sedmé minutě nechali Bani a Léris po standardních situacích vyniknout gólmana Sassuola Consigliho.

V deváté minutě se přeci jen domácí díky trefě Giaccheriniho prosadili, nicméně radost z vyrovnání jim vzal VAR, který objevil faul Chieva. Zápas se pak trochu zklidnil, zaujaly jen dvě střely domácího Berardiho, proti nimž zvládl zasáhnout Sorrentino. V poslední minutě první půle Sassuolo zahrálo další rohový kop. Ten znovu přesnou hlavou dokázal zužitkovat Demiral.

Rozklad Chieva dokonali Locatelli a Berardi

Nástup do druhé půle měli hosté ještě horší než do té první. Sorrentino totiž již po dvou minutách lovil potřetí balon ze své sítě. Lirola skvěle vnikl až k brankové čáře, kde na zadní tyči našel Locatelliho a ten se nemohl mýlit.

Za dalších deset minut to už bylo o čtyři góly pro Sassuolo. Babacar udržel v pokutovém území míč proti čtyřem obráncům, předložil ho Berardimu a ten skrz nohy svého strážce završil gólový účet. Sassuolo se tedy může o něco méně strachovat z případného sestupu.

Bergamo drtivým nástupem zničilo naděje Bologny na bodový zisk

Atalanta začala duel velice aktivně a především díky Iličićovi se okamžitě ujala dvoubrankového vedení. Ve třetí minutě si navedl merunu na střed a obstřelem levou nohou ji nasměroval přesně do levého rohu. A hned za dvě minuty vnikl Iličić zprava do vápna, přešlapovačkou se zbavil obránce a prostřelil Skorupskiho.

O další čtyři minuty později přidal třetí zásah Hans Hatoboer a opět v tom měl prsty slovinský útočník. Přesnou přihrávkou vyslal svého holandského spoluhráče za obranu a ten se trefil přesně křížem. Hřebíček do rakve zatloukl v 15. minutě po Freulerově vysunutí Zapata. Ten si zasekl Gonzáleze a zavěsil pod břevno.

Orsolini alespoň kosmeticky upravil výsledek

Zbytek poločasu nic moc nepřinesl a na větší šance se čekalo až do toho druhého. Snížení měl na noze nejdřív Falcinelli, toho však zvládl vychytat Gollini. Upravit skóre se tak v 64. minutě povedlo až Orsolinimu, který z přímého kopu z pravé hrany vápna nachytal domácího brankáře.

Další snížení již Atalanta nedopustila, a tak se raduje z výhry 4:1. Tím se posunula na páté místo tabulky, bod za čtvrtý AC Milán. Bologna naopak zůstává na sestupové osmnácté pozici.

Zobrazeno 1143 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. duben 2019 01:55
Pro psaní komentářů se přihlaste