st., 16. květen 2018 20:41

Barcelona v předposledním kole přišla o historický zápis

Zklamaní hráči Barcelony po zápase Zklamaní hráči Barcelony po zápase Zdroj: Reuters
Španělsko – Žádnému španělskému týmu se ještě nepovedlo vyhrát nejvyšší fotbalovou soutěž bez jediné porážky. A platí to také po uplynulé sezóně.

Fotbalisté Barcelony měli k tomuto rekordu letos velice blízko. Celých šestatřicet zápasů ve španělské La Lize drželi dlouhou šňůru neporazitelnosti. Zvládli i dvě nejtěžší zkoušky proti Realu Madrid, největšímu rivalovi. V předposledním kole však katalánský tým zaváhal. A to naprosto nečekaně na hřišti patnáctého týmu tabulky Levante, se kterým dlouhých čtrnáct let neprohrál.

Zápas se pro hráče pod vedením trenéra Valverdeho vyvíjel špatně už od samého začátku. Po první půl hodině hry domácí vedli 2:0. Oba góly zařídil Emmanuel Boateng. Ještě do poločasu sice snížil Coutinho, ale to nebylo nic platné. Start druhé půle byl totiž z pohledu Barcelony katastrofický. Levante totiž stihlo přidat během úvodních desíti minut druhé půle další tři góly a na tabuli svítilo skóre 5:1. Barcelona se ale nevzdala. Coutinho dvěma góly zkompletoval hattrick a dvacet minut před koncem potom na rozdíl jediné branky snížil z pokutového kopu Suaréz. Ani to však nestačilo. I přes velký tlak Barcelony v závěrečných minutách domácí nakonec udrželi těsnou výhru 5:4 a fanoušci Levante mohli slavit. Jejich tým překazil katalánskému velkoklubu nevídanou sérii a Španělé tak i nadále čekají na první „neporazitelné“ šampiony.

Zobrazeno 2092 krát
Naposledy upraveno: čt., 17. květen 2018 15:36
Pro psaní komentářů se přihlaste