út., 1. březen 2011 13:41

Barvy odtajnily jména zahraničních hvězd

Colours of Ostrava, multižánrový hudební festival, který letos již podesáté rozezvučí ostravské výstaviště Černá Louka, dnes v poledne zveřejnil na svém webu jména hlavních účinkujících. V čele různorodé směsice kapel z celého světa stojí projekt Grindeman Nicka Cavea, senegalský zpěvák Youssou N´Dour a britští The Horrors.

Výčet pokračuje legendární no-wave-noise kapelou 80. let Swans, rovněž newyorskými Semi Precious Weapons nebo britským mixem jazzu a hip-hopu The Herbaliser. Internacionální  N.O.H.A. předvede směs drum´n´bass, nu-jazzu i popu, říznutou španělským temperamentem. Kapely přijedou z daleké Kolumbie (Bomba Estéreo), Brazílie (Luísa Maita), Indie (Desert Slide), Nového Zélandu (Moana and the Tribe) a mnoha dalších exotických zemí.

Reakce fanoušků na internetu se množí závratným tempem. Dají se v nich vyčíst dvě výrazné tendence. Jednou z nich je upřímná radost ze zveřejněných jmen, druhou pak obavy, zdali je to vše, čím se letos Colours pochlubí. Dramaturgií festivalu avizované hvězdy minulých ročníků v seznamu nenajdeme. To dává tušit, že Colours ještě své poslední slovo neřekly a my se brzy můžeme těšit na nášup v podobě dalších kapel.

Naděje fanoušků se upírají především k Robertu Plantovi. Jeho vystoupení v roce 2006 patří bezesporu k těm nejlepším v historii festivalu. Dalšími na coloursovském fóru často skloňovanými jmény jsou například Björk, Sting, David Bowie nebo Dave Mathews. Ať už lov na hvězdná jména dopadne jakkoli, je jisté, že Colours budou pokračovat v zavedené tradici a svým návštěvníkům znova přichystají nejedno hudební překvapení.

 

Celý seznam kapel

 

Zdroje: http://www.colours.cz/

 

 

Zobrazeno 2338 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste