st., 26. říjen 2016 22:07

Bastille se pokusí vyprodat pražské Forum Karlín

Nová deska Bastille Nová deska Bastille Zdroj: https://music.bastillebastille.com/
Praha - Britská čtyřčlenná hudební skupina, která naposledy koncertovala ve vyprodaném SaSaZu v roce 2014, opět přijíždí do Prahy. Letos vystoupí 26. listopadu v hudebním Foru Karlín. Vstupenky jsou v prodeji od 8. července. 

Koncert se uskuteční v rámci turné k nové a zároveň druhé desce Wild World, ze které je známý hlavně pilotní singl Good Grief. Frontman kapely Dan Smith se k této písni vyjádřil takto: „Chtěl jsem psát o tom, jak může být smutek a ztráta bizarní, vrstvy depresí, šoku, euforie a celkově o tom, jak může být tento proces šílený. Doufám, že to lidem pomůže, aby se cítili lépe.“ Kromě novinek z nové desky, se fanoušci dočkají i známých hitů jako Pompeii, Things We Lost In The Fire nebo Of The Night.

Prvoplánově kapela vznikla jako sólový projekt Dana Smithe. Smith se narodil 14. července, tedy v den, kdy se v roce 1789, konala bitva o dobytí Bastilly. Odtud také pochází název skupiny. První singly se netěšily velkému úspěchu, avšak singl Pompeii kapelu vynesl na druhou příčku v britském hudební žebříčku. Své první album, Bad Blood, kapela vydala v roce 2013, a právě díky němu se stala známější a začala se umisťovat na vysokých příčkách všech evropských žebříčků. V roce 2014 si pak odnesli cenu Nováček roku z britské soutěže BRIT Awards.

Zobrazeno 1769 krát
Naposledy upraveno: čt., 27. říjen 2016 21:02
Pro psaní komentářů se přihlaste