út., 6. březen 2012 23:55

Benfica v odvetě porazila Petrohrad a raduje se z postupu

Dnes večer byly na programu odvetné zápasy osmifinále Ligy mistrů. V portugalském Lisabonu se střetla domácí Benfica s týmem Zenit Petrohrad. Zápas na ruské půdě skončil v poměru 3:2 pro Zenit, pokud tedy chtěla Benfica pomýšlet na postup, musela bezpodmínečně vyhrát. V její prospěch hrál fakt, že na soupeřově půdě dokázala dvakrát skórovat. Domácí zápas si Portugalci pohlídali, vyhráli 2:0 a postoupili do čtvrtfinále prestižní Ligy mistrů.

Začátek prvního poločasu byl z obou stran velmi opatrný. Týmy kombinovaly na středu hřiště, nedá se říct, že by některý z nich dominoval. Ve 14. minutě měla Benfica první výraznější šanci zápasu, když z hranice vápna vystřelil César. Malafeev však dokázal střelu vytěsnit. Od této chvíle měla mírně navrch Benfica. Po Rodrigově faulu zahrával volný přímý kop Petrohrad, ale střela skončila mimo. Portugalský tým vyrazil do protiútoku, Gaitán vyslal křížnou přihrávku směrem na Césara, míč nakonec skončil za postranní čárou.

Ve 31. minutě podnikl Gaitán ofenzivní průnik, Malafeev včasným vyběhnutím situaci zachránil. Při zásahu byl Malafeev sražen útočícím hráčem a musel být ošetřen. Lisabonský tým nadále pokračoval v ofenzivní činnosti. Do šance se postupně dostali Rodrigo, Emerson a César. V závěru prvního poločasu se Zenit Petrohrad dostal do první velké šance. Brankář domácích si dovolil kličku na hranici malého vápna, v zápětí odkopl míč, který se dostal k Shirokovovi, ten ale Artura obhodit nedokázal. První gól zápasu padl až v nastaveném čase prvního poločasu. César bez přípravy vystřelil, Malafeev vyrazil míč zpátky k Césarovi a ten patičkou našel skórujícího Maxiho Perreiru.  Těsně před koncem poločasu se ve velké šanci ocitl Cardozo, ale proměnit nedokázal. Hráči tak odcházeli do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Trenér hostujícího mužstva do druhého poločasu poslal Lavozice, který nahradil Vladimira Bystrova. Petrohrad měl zpočátku druhé části převahu, ale nedokázal si vypracovat žádnou velkou příležitost, a tak začali znovu útočit domácí. Emerson přihrál Cardozovi na hranici velkého vápna, ale ruský brankář si s tímto pokusem věděl rady. Cardozo si vypracoval další dvě příležitosti, v 70. minutě minul tyč jen o několik centimetrů.

O 12 minut později zahrávala Benfica rohový kop, k hlavičce se dostal Jardel a jen těsně minul Malafeevovu bránu. V nastaveném čase se Zenit zmohl ještě na jednu střelu, když z otočky pálil Kerzhakov do náruče brankáře Artura. Za necelou minutu však bylo definitivně po nadějích ruského týmu, z protiútoku se totiž prosadil střelou na vzdálenější tyč Nelson Oliveira. Benfica tedy porazila svého soupeře dvěma góly v nastaveném čase a mohla se radovat z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

 

Branky: 45+1. Maxi Pereira, 90+3. Oliveira

Sestavy:

Benfica Lisabon: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Emerson - Witsel, Javi Garcia, Gaitán (72. Matic) - Rodrigo (62. Nolito), Oscar Cardozo (80. Oliveira), Bruno César. Trenér: Jorge Jesus.

Zenit Petrohrad: Malafeev - Anyukov (53. Alves), Hubočan, Lombaerts, Criscito - Bystrov (46. Lavozic), Semak, Denisov, Shirokov, Zyryanov (70. Fayzulin) - Kerzhakov. Trenér: Luciano Spalletti.

 

Foto:

http://www.fcintermilano.com/logo/liga_mistru_09-10.jpg

 

Zobrazeno 2182 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste