ne., 29. listopad 2015 18:16

Biatlonovou sezónu odstartovaly závody smíšených dvojic a čtveřic

Östersund – Biatlon je zpět. První zastávkou v programu 39. ročníku Světového poháru se dnes odpoledne stal švédský Östersund. Hned na úvod sezóny organizátoři zařadili soutěž smíšených dvojic, která odstartovala v 13:40.

V divácky atraktivním závodě zvítězil tým Norska ve složení Lars Helge Birkeland - Kaia Woeien Nicolaisenová s časem 36:27,3. Stříbrnou příčku vybojovali Kanaďané Crawfordová a Smith. Na třetím místě pak skončili reprezentanti Německa Hammerschmidtová a Böhm. České dvojici ve složení Eva Puskarčíková - Michal Krčmář se příliš nedařilo, závod dokončila na třináctém místě. Puskarčíková dokonce musela jednou na trestné kolo, dobíjet pak náš pár musel třináctkrát, a za vítězi tak zaostal skoro o dvě a půl minuty. „Trochu se nám to nepovedlo. Dobíjení bylo moc," řekl pro Českou televizi šéftrenér Ondřej Rybář.

Následné smíšené štafety, které jsou pro české reprezentanty parádní disciplínou, měly start v 15:30. Tradičně úspěšná sestava Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec dosáhla na stupně vítězů, do cíle dorazila na třetím místě se ztrátou minuty a jedenácti vteřin. Předstihnout ji dokázaly jen reprezentace Norska (Birkelandová, Eckhoffová, J. Bö, T. Bö) a Německa (Hildebrandová, Hinzová, Doll, Schempp). „Česko patří v téhle disciplíně už delší dobu mezi favority a já jsem rád, že jsme to potvrdili. Bylo tam hodně dobíjení, ale zaplať pánbůh to dopadlo takhle," dodal po závodě Rybář.

První díl Světového poháru bude pokračovat ve Švédsku středečním vytrvalostním závodem mužů. Následovat budou závody v Hochfilzenu, Pokljuce, Oberhofu, Ruhpoldingu, Anterselvě, Canmore, Presque Isle a Oslu. Sezóna pak biatlonistům skončí 20. března 2016 finálovým podnikem světového poháru v ruském Chanty-Mansijsku.

Zobrazeno 1870 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:50
Pro psaní komentářů se přihlaste