ne., 21. říjen 2018 22:23

Blaugranas jsou na čele LaLigy, důvod k radosti však nemají

Messi má zlomenou vřetenní kost Messi má zlomenou vřetenní kost Zdroj: Reuters
Barcelona - Španělská Barcelona opanovala domácí duel se Sevillou. Po gólech Countinha a Messiho vedla ve 12. minutě již 2:0. Pět minut na to přišel klíčový moment zápasu, když kapitán Barcelony Lionel Messi opouštěl hřiště s bolestivou grimasou ve tváři. Katalánci zápas nakonec zvládli a zvítězili 4:2.

Zápas na Camp Nou sliboval skvělou fotbalovou podívanou. Třetí Barcelona hostila druhou Sevillu. Oba dva trenéři vyslali na bojiště to nejlepší, co měli momentálně k dispozici a bylo to znát. Utkání se hrálo ve vysokém tempu již od první minuty, ale lépe začali domácí.

Ve druhé minutě otevřel gólový účet modro-červených po Messiho geniální průnikové nahrávce Countinho. Poté si vzal na kopačky míč sám barcelonský El Capitano a akci, na kterou má patent, zakončil k pravé tyči Vaclíkovy brány. V 17. minutě se všem na Camp Nou zatajil dech, když dosavadní muž zápasu Lionel Messi nešťastně spadl na ruku. Pozdější vyšetření odhalilo frakturu vřetenní kosti.
Trenér Ernesto Valverde sáhnul tedy k nucenému střídáni a na plac poslal mladého Dembelého. Hra se až do poločasu přelívala mezi šestnáctkami a šance byly pouze ojedinělé, gól nepadnul.

Ve druhém poločase začala aktivněji Sevilla a pořádně zatápěla bídné obraně Barcelony. Na Navasův centr si výborně naskočil André Silva, ale ter Stegen jeho hlavičkový pokus zlikvidoval heroickým zákrokem a poradil si i s dorážkou. Oklepané fotbalové klišé „nedáš, dostaneš“ se naplnilo v 63. minutě, když si v brejkové situaci naprosto chladnokrevně počínal Louis Suaréz. Obránci nasadil jesličky a pronikl do velkého vápna, kde ho vybíhající Vaclík stáhnul k zemi. K pokutovému kopu se postavil faulovaný El Pistolero a nezaváhal, 3:0.

Když už se zdálo, že je po zápase, tak v 79. minutě napřáhl Pablo Sarabia a za pomocí teče barcelonského stopera Lengleta, doplachtil míč za záda Marc-Andre ter Stegena. Na rozdíl jedné branky mohl snížit opět Sarabia, ale ter Stegen byl proti a parádním zákrokem zmařil i dorážku Ben Yeddera.

Psychicky zdeptaná Sevilla inkasovala v 88. minutě další ránu. Do odraženého míče se opřel chorvatský středopolař Ivan Rakitič a výstavním volejem se zapsal do statistik tohoto zápasu. V 91. minutě zakončil rychlý průnik do nepozorné obrany domácích Muriel. Vzápětí hlavní arbitr foukl do píšťalky na znamení konce zápasu.

Sečteno, podtrženo – Barcelona v ne příliš dobré formě zvládla těžký zápas se Sevillou a vrací se zpět na čelo tabulky. Lionel Messi bude mimo hru zřejmě tři týdny a nestihne tak El Clásico, které se hraje příští týden v neděli od 16:15.

Zobrazeno 1627 krát
Naposledy upraveno: út., 23. říjen 2018 20:04
Pro psaní komentářů se přihlaste