pá., 11. prosinec 2015 04:56

Bobby Mcferrin rozezpívá Ostravu

Ostrava - Mnohonásobný držitel prestižní ceny Grammy, první Afroameričan zpívající v Newyorské opeře, patnáct vydaných alb a nadčasová hudba. Tak by mohl začínat životopis zpěváka, který lituje toho, že složil svůj největší hit. Bobby Mcferrin - jedna z největších osobností světové a capella hudby a jazzu vystoupí 26. června 2016 v ostravském Gongu.

V roce 2012 zpíval se svou kapelou na letním festivalu Colours of Ostrava a velice si pochvaloval místní publikum. Nyní se po čtyřech letech vrací zpět do Ostravy a návrat to bude velkolepý. Americký hudební génius poprvé vystoupí v komorním prostředí Gongu v Dolních Vítkovicích.

Jeho kariéra začala téměř před čtyřiceti lety. Proslavil se ale až evropským turné z roku 1983, na které vyjel zcela sám a bez připraveného programu. Tato série improvizovaných koncertů sklidila v Evropě obrovský úspěch, který nastartoval jeho pozdější kariéru. Vrcholu dosáhl Bobby Mcferrin v roce 1988, kdy vydal desku Simple Pleasures. Ta vyhrála cenu Grammy za nejlepší nahrávku a skladbu roku. Píseň Don‘t worry be happy se brzy stala světovým hitem. Poté zpěvák opouští mainstreamovou hudební scénu a začíná pracovat na svých projektech.

Fanoušci obdivují jeho originální styl. Mcferrinův hlasový rozsah dosahuje čtyř oktáv a dokáže vytvořit iluzi vícehlasného zpěvu. Samotný koncert slibuje nezapomenutelný zážitek a to hlavně díky skvělé akustice Gongu. Komornější prostředí Mcferrinov vyhovuje i proto, že ve svých vystoupeních využívá improvizace a spolupráce s publikem. Každé z jeho vystoupení je díky tomu zcela unikátní.

Zobrazeno 2131 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:01
Pro psaní komentářů se přihlaste