čt., 14. březen 2019 20:52

Boleslav vyloupila Zlín 2:1, rozhodl Vondrka

Radost Jakuba Klepiše po vstřeleném gólu Radost Jakuba Klepiše po vstřeleném gólu Zdroj: https://www.hokej.zlin.cz/zapas.asp?id=Berani-nevyuzili-vyhodu-domaciho-prostredi-Bruslari-vybojovali-mecbol-2983
Zlín – Třetí zápas série předkola play-off extraligy vyhrála Mladá Boleslav po výsledku 2:1, který zařídili svými góly Jakub Klepiš a uzdravený kapitán Michal Vondrka, domácí fanoušky rozradostnil pouze Tomáš Fořt. Zítra tak mohou „Bruslaři“ dokonat postup, i když opět na zlínském stadionu.

První třetina začala aktivitou domácích. Již v páté minutě pořádně prověřil gólmana hostí Růžičku Krejčík a v jedenácté dokonce dvakrát trefil tyč Kubiš. Tlak pokračoval až do dvou vyloučení „Beranů“ na konci periody. Při tom druhém nebezpečně zakončoval Žejdl, ale Kašík vytasil pohotový zákrok.

Rychlý gól domácí nerozhodil

Zbytek z přesilové hry hostů se přelil i do prostřední části, a přestože zůstala nevyužita, tak v čase 20:24, to jest pět sekund po jejím vypršení, otevřel skóre Jakub Klepiš. Vondrka zavezl puk do útočného pásma, jeho sraženou přihrávku vybojoval zpět kolega z útoku Skalický a předložil ho na levý kruh Klepišovi, který trefil prostor na bližší tyči.

A právě Vondrka si připsal další velkou šanci, ale Kašíka nepřekonal. A tak se v polovině zápasu dočkali Zlínští vyrovnání, když se po vybojovaném puku v rohu kluziště a následné bekhendové přihrávce Kubiše z bezprostřední blízkosti prosadil Tomáš Fořt. Hned vzápětí měli domácí početní výhodu, ale ani Jakub Ferenc, ani jeho spoluhráči nedokázali překonat Růžičku. Domácí byli po vyrovnání i nadále při chuti, a tak se postupně ve slibných střeleckých pozicích octli Zdeněk Okál, Pavel Kubiš, Oldřich Kotvan a Oskar Flynn, ale všichni si vylámali zuby na brankářovi Boleslavi.

Pravidlo nedáš – dostaneš opět v akci

Třetí třetinu zahájila přesilovka Zlína v celé své délce, jelikož vyloučení Pavla Kousala bylo přesně se sirénou po druhé periodě. Domácí útočníci obléhali svatyni za Růžičkou skoro minutu a půl v kuse, ale bohužel pro ně přesilovku nevyužili. A tak udeřili pro změnu Mladoboleslavští. Pavol Skalický udržel ve 44. minutě kotouč mezi dvěma soupeři, nabil na modrou čáru Vondrkovi a ten, i díky zakrytému výhledu Libora Kašíka, prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté se po vstřelené brance začali soustředit především na dobrou obranu a domácí se přes ni jen horkotěžko prokousávali. Skórovat tak mohli naopak znovu hosté, ale Látal mířil jen do Kašíka. Pak si pěkně vyměnili puk Honejsek s Noskem a prvně jmenovaný se dostal až úplně před Růžičku, ale překonat ho opět nedokázal.

Pět minut před koncem mohl rozhodnout Klepiš, ale úplně minul bránu. Pak nebezpečně střílel Kratochvíl, další důležitý zákrok si však připsal Růžička. Domácí to ještě na posledních sto vteřin zkusili s šesti hráči v poli, ale to k vyrovnání nevedlo. Zítra tak mají Středočeši první „mečbol“ k postupu do čtvrtfinále.

Zobrazeno 1355 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 23:44
Pro psaní komentářů se přihlaste