st., 29. březen 2017 16:03

Brazílie slaví postup na MS 2018 v Rusku

Marcelo oslavuje svůj gól do sítě Paraguaye Marcelo oslavuje svůj gól do sítě Paraguaye Zdroj: fifa.com
Brazílie - Fotbalisté největší jihoamerické země si čtyři zápasy před koncem kvalifikace zajistili účast na mistrovství světa 2018 v Rusku. Naopak jejich rival z Argentiny si postup z jihoamerické kvalifikace zkomplikoval.

Brazilci nastoupili v domácím prostředí proti Paraguayi a dle očekávání měli od prvních minut navrch. Do vedení poslal Brazilce ve 34. minutě Coutinho, který si šikovně narazil míč s Paulinhem a z hranice velkého vápna překonal Silvu v paraguayské brance. Po změně stran přišla záhy šance na navýšení náskoku, ale Silva vystihl směr Neymarovy penalty a jeho přízemní střelu vyrazil. Neymar ale vše napravil v 64. minutě, kdy od půlící čáry postupoval s míčem na hostující obranu, která ho nedokázala nijak zastavit, a brazilský kapitán zvýšil na 2:0. V 86. minutě výsledek pečetil Marcelo, když dokázal přehodit vyběhnuvšího Silvu. U třetí branky byl jako asistent opět Paulinho, který tak po hattricku Uruguayi znovu předvedl, že Brazílie s ním může počítat, i když se bývalý záložník Tottenhamu přesunul do méně prestižní čínské ligy.

Argentina se vydala do bolivijského La Pazu, kde v nadmořské výšce 3600 metrů sehrála utkání proti domácí reprezentaci. Argentinci v těchto extrémních podmínkách vyhráli naposledy před dvanácti lety a tentokrát se navíc museli obejít bez Lionela Messiho. Kapitán totiž po minulém kvalifikačním utkání proti Chile obdržel čtyřzápasový trest za urážky rozhodčího. A fotbalistům země hovězího se proti Bolívii opět nedařilo. V prvním dějství hosty načal Arce, když zvládl vzdušný souboj s Roncagliou a hlavou poslal domácí do vedení. Argentincům se následně nepovedl ani vstup do druhého poločasu. Jorge Flores přesným centrem našel úplně volného Morena a ten zblízka propálil brankáře Romera. Za hosty se o odpověď pokusil střídající Acuna, ale gólmana Lampeho svým pokusem nepřekonal.

Vedle zápasů Brazílie a Argentiny se hrála i další tři utkání. Kolumbie vyhrála brankami Jamese Rodrígueze a Cuadrada 2:0 v Ekvádoru a posunula se na druhé místo celkového pořadí. Chile si doma poradilo s poslední Venezuelou v poměru 3:1, když skóre otevřel Alexis Sánchez a posléze se dvakrát prosadil Paredes. Za hosty ve druhé půli alespoň snížil Rondón. V posledním hraném utkání porazilo Peru Uruguay výsledkem 2:1. Carlos Sánchez sice poslal Uruguay do vedení, to ale vydrželo pouhé čtyři minuty, než srovnal Guerrero. O vítězství Peruánců pak rozhodl Edison Flores.

Se čtyřmi zápasy do konce kvalifikace zůstává tabulka velice vyrovnaná. Vedoucí Brazílie sice už má postup jistý, druhou Kolumbii ale od šestého Ekvádoru dělí pouhé čtyři body. Na mistrovství světa do Ruska se přímo kvalifikují první čtyři celky, na ten pátý bude čekat baráž. Ta by se momentálně týkala Argentiny.

Zobrazeno 2165 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 21:51
Pro psaní komentářů se přihlaste