ne., 24. duben 2011 17:26

Británie se v pátek dočká královské svatby

Již tento pátek se Britové konečně dočkají uzavření nejočekávanějšího sňatku roku. Šest měsíců po oficiálním zasnoubení se princ William ožení se svou dlouholetou přítelkyní Kate Middletonovou. Svatba proběhne za ostrého sledování médii 29. dubna v dopoledních hodinách v kostele Westminsterského opatství v Londýně.

William a Kate se seznámili v roce 2001 na univerzitě ve Fife, kde oba studovali dějiny umění. Bulvár jejich sbližování komentoval už od roku 2003, jako oficiální pár se představili až o dva roky později. Na jaře 2007 dvojice „po vzájemné dohodě“ oznámila rozchod, o 10 měsíců později se ale znovu objevili na veřejnosti společně. V říjnu loňského roku na společné dovolené v Keni princ se svolením královské rodiny Kate konečně požádal o ruku.

Aktuálně britská monarchie zveřejnila oficiální seznam svatebních hostů. Přítomni budou významní britští státníci, představitelé církve, členové královských rodin Commonwealthu nebo například i herec Rowan Atkinson nebo hudebník Elton John. Ujasněn už je časový harmonogram i zasedací pořádek, oznámena byla také návrhářka svatebních šatů či designéři svatebního dortu. Po celém světě lze nakoupit desítky druhů suvenýrů s portréty snoubenců – od pamětních mincí přes hrnečky až po kondomy „Crown Jewells“.

Královská svatba má už také své oficiální webové stránky: na adrese www.officialroyalwedding2011.org kromě aktuálních informací najdete například také reportáž z příprav v královských stájích a cukrárnách  nebo i video s vyjádřením arcibiskupa z Canterbury.

Zdroje: www.officialroyalwedding2011.org

http://zpravy.idnes.cz/svatbu-roku-uvidi-beckham-i-mr-bean-obama-ani-sarkozy-pozvani-nebyli-11m-/zahranicni.asp?c=A110423_122330_zahranicni_btw

Fotozdroj: http://img.aktuality.sk/stories/NAJNOVSIE_FOTKY/OSOBNOSTI/SPOLOCNOST/ZAHRANICNI/william_kate_zasnuby_10_1.jpg

Zobrazeno 2860 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste