út., 26. duben 2016 19:21

Britská hudební skupina McFly je zpět

Londýn - Britská čtveřice, která vystupuje pod názvem McFly, ohlásila v pondělí večer svůj comeback. Skupina, skládající se z Toma Fletchera, Dannyho Jonese, Dougieho Poyntera a Harryho Judda, se na hudební scénu vrací po dvou a půl letech a ve velkém stylu. McFly se totiž rozhodli uspořádat tour, na které zahrají všechny své doposud vydané písně.

Svou Anthology Tour představí kapela v červnu v Glasgow, Birminghamu, Manchesteru a v Londýně, a to pokaždé třikrát. První den čtveřice zavzpomíná s fanoušky na své začátky s písněmi z prvního alba Room on the 3rd Floor, druhý den zazní alba Wonderland a Motion in the Ocean a nakonec kapela vystoupí s deskami Radioactive a Above the Noise. „Je to 64 písniček. Bude to fakt zábava,“ řekl britskému deníku The Sun bubeník kapely Harry Judd. „Některé písničky jsou staré 13 let a nikdy předtím jsme je nehráli,“ dodal Tom Fletcher. Lístky na koncerty budou k dostání v pátek.

Kapela McFly se dala znovu dohromady po dvou a půl letech. Během této doby však její členové zůstávali v kontaktu a koncertovali společně s hudebníky Jamesem Bournem a Mattem Willisem jako „superskupina“ s názvem McBusted. V tomto složení vydali i jednu desku a předskakovali na tour One Direction. V listopadu minulého roku však Bourne s Willisem oznámili, že se společně s Charliem Simpsonem vrací jako Busted a pojedou na turné. Fanoušci začali spekulovat, zda stejný osud čeká i McFly, což se nyní potvrdilo. „Myslím, že jsme zpátky na začátku,“ svěřil se Judd a dodal: „Věděli jsme, že se Busted vrátí a to se stalo. Je vzrušující stát teď proti nim.“

Členové skupiny se v posledních letech věnovali i jiným projektům. Fletcher společně s Poynterem vydali pět dětských knížek o dinosaurovi, které se staly bestsellery, a Fletcher chystá vlastní román. Zároveň se aktivně věnuje svému YouTube kanálu. Dougie Poynter se snažil prosadit se v USA jako model.

Skupina McFly existuje od roku 2003 a za tu dobu vydala pět alb a jedno Best of. O svých zážitcích členové kapely napsali knihu Unsaid Things… Our Story. Fanoušci teď doufají, že se po šesti letech dočkají dalšího alba a s ním i tour, ve které by čtveřice zavítala do zahraničí.

Zobrazeno 2402 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:31
Pro psaní komentářů se přihlaste