po., 4. květen 2015 20:08

Britská princezna se jmenuje Charlotte Elizabeth Diana

Od sobotního narození dcery prince Williama a jeho manželky vévodkyně Kate celý svět netrpělivě čekal na jméno holčičky. Princezna se jmenuje Charlotte Elizabeth Diana.

 

 Jméno dívenky, která se narodila v sobotu dopoledne v Londýně, potvrdil v pondělí Kensingtonský palác. Nepletly se tedy ani sázkové kanceláře, podle nichž bylo favorizovaným jménem právě Charlotte. Toto jméno zdědila princezna po dědečkovi, jelikož Charlotte představuje ženskou obměnu jména Charles. Zároveň jde i o prostřední jméno matčiny sestry Pippy Middleton.

 

Druhé jméno dostala princezna po obou babičkách. Jednak po současné královně Alžbětě  II., tak po babičce z matčiny strany Carol Elizabeth Middleton. Poslední jméno zdědila po Williamově zesnulé matce Dianě, princezně z Walesu.

 

Na počest novorozené princezny vypálili příslušníci královského dělostřelectva sto tři dělových salv, čtyřicet jedna z Hyde Parku a šedesát dva z Toweru. V parku vedle Buckinghamského paláce zahrála vojenská kapela hit Stevieho Wondera Isn't She Lovely (Není rozkošná?).

 

Holčička je coby potomek následníka trůnu první královskou princeznou narozenou v britské panovnické rodině po 65 letech. Princezna Charlotte je čtvrtou v pořadí následnictví na britský trůn po svém dědečkovi princi Charlesovi, otci Williamovi a svém, o 21 měsíců starším bratrovi, princi Georgeovi. Dosud byl čtvrtý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry.

 

Foto: lidovky.cz

Zobrazeno 1890 krát
Naposledy upraveno: st., 6. květen 2015 16:20
Pro psaní komentářů se přihlaste