ne., 25. říjen 2015 22:24

Britský X Factor zná svou finálovou dvanáctku

Sezóna hudebních soutěží je v plném proudu a to nejen u nás, ale i na Britských ostrovech. Tam v těchto dnech běží dvanáctá série X Factoru. Tento víkend měli před sebou porotci Simon Cowell, Cheryl Fernandez-Versini, Nick Grimshaw a Rita Ora se svými svěřenci nelehký úkol. Ze čtyřiadvaceti soutěžících jich totiž do živých finálových vystoupení, kde o jejich osudu už budou rozhodovat diváci, mohlo postoupit pouze dvanáct.

Po takzvané „Six Chair Challenge“, ve které každý z mentorů vybral ze své kategorie pouhou šestici postupujících, došlo tento víkend na „Judges‘ Houses“. Jak už název sám napovídá, porotci své svěřence pozvali do svých sídel po celém světě. Poté, co jim soutěžící zazpívali, museli rozhodnout, kteří tři postoupí dál a se kterými třemi se rozloučí.  Letošní ročník je plný novinek, a tak na rozdíl od minulých let na verdikt došlo poprvé v přímém přenose. A protože rozhodování nebylo jednoduché, porotci si jako vždy pozvali slavné hvězdy jako své rádce.

Sobotní přenos započala Cheryl se svou kategorií „skupin“ v Římě a za svou pomocnici si zvolila britskou zpěvačku Jess Glynne. Po vyrovnaných výkonech se nakonec rozhodla do dalšího kola poslat čtyřčlennou filipínskou skupinu 4th Impact, dále dívčí skupinu Alien Uncovered a zábavné duo Reggie ‚N‘ Bollie: „Myslím si, že nás ještě překvapí,“ řekla o poslední skupině po přenose. „Nejsou tu jen pro zábavu.“

Po Římě se diváci symbolicki přesunuli na zámek do Francie, kam své soutěžící pozval Simon Cowell. Při výběru těch nejlepších z kategorie „nad 27 let“ mu asistoval Louis Tomlinson z One Direction a šlo o složité rozhodování, které Simon ještě na poslední chvíli měnil. Do finálových kol díky němu postoupili „dračice“ Bupsi, Anton Stephans a Max Stone. Právě Maxe zvolil Simon až na poslední chvíli. „Anton byl jasný, Bupsi si tu šanci zaslouží a Max má krásný hlas,“ řekl. Svěřil se, že kdyby své rozhodnutí nezměnil, do dalších kol by se místo Maxe podívala Jennifer Phillips.

O velké překvapení se postaral Nick Grimshaw, který spolu se svým rádcem, hudebním producentem Markem Ronsonem, rozhodoval o osudu „kluků“. Několik dnů po „Six Chair Challenge“ totiž ze soutěže odešel Tom Bleasby a Nick ho tedy musel nahradit někým jiným. Rozhodl se pro kontroverzní postavu minulých dílů, Masona Noise. Ten se v minulém díle nechal slyšet, že je nespravedlivé, jak málo času strávil na obrazovkách televize při vysílání castingových dílů. K překvapení a nelibosti mnoha diváků si ho však Nick v neděli vybral i jako prvního zástupce své kategorie ve finále. Mason však tvrdí, že se změnil a že už bude pokorný. Dále ho následoval soulový zpěvák Ché Chesterman a Seann Miley Moore.

Jako poslední zpívala děvčata před Ritou Orou a Meghan Trainor v prosluněném Los Angeles. Letos zřejmě nejsilnější kategorii ovládla sedmnáctiletá Louisa Johnson - byla totiž Ritinou první volbou. Do dalšího kola také postoupily Lauren Murray a Kiera Weathers, která se rozhodla zpívat píseň Show Me Love.

Finálové přenosy začínají příští sobotu, v neděli potom dojde na vyřazování. Na vítěze nejspíš posledního ročníku britského X Factoru si budeme muset počkat do poloviny prosince. 

Zobrazeno 2242 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:16
Pro psaní komentářů se přihlaste