so., 12. březen 2016 22:43

Brňané budou moci grilovat u „Pryglu“

Brno - Obyvatelé jihomoravské metropole si budou moci zpříjemnit volný čas trávený u Brněnské přehrady. Grilování na veřejnosti je sice v Praze povoleno už na dvanácti místech, ale v Brně zatím prostory pro tyto aktivity chyběly. Město Brno teď plánuje projekt, díky němuž by si lidé mohli užívat barbecue na Rokli, Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolském koupališti. 

Grilovací stoly s ohništěm a rošty za zhruba 365 tisíc korun budou na plážích trvale ukotveny, aby odolaly nejen nepříznivým přírodním podmínkám, ale i odcizení nebo vandalismu. K vybavení těchto míst budou patřit také stoly s lavicemi. „V jejich podobě jsme se inspirovali v dánské Kodani. Chceme, aby veřejné pláže nabízely příležitost k příjemnému trávení volného času široké veřejnosti,“ upřesňuje Martin Ander, náměstek primátora. Magistrát města dodává, že místa vyhovují nejen s ohledem na maximální bezpečnost při rozdělávání ohně, ale také jejich provoz minimálně naruší ostatní aktivity na březích přehrady. Starat se o veřejná grilovací místa bude společnost Lesy města Brna, která spravuje taktéž okolní rekreační plochy v lokalitě.

Po projektu Povodí Moravy na zlepšení kvality vody v Brněnské přehradě a odstranění sinic v roce 2012 znatelně narostl počet lidí, kteří své volné chvíle tráví u nádrže. Město proto zareagovalo výstavbou nových veřejných WC, převlékáren a sprch, dětských prolézaček, hřišť a multifunkčních sportovišť. Není to ale jediná novinka chystaná pro obyvatele. Dělníci v těchto dnech dokončují nové přístaviště Na Kozí horce. Ulehčit má především cestujícím s invalidním vozíkem a matkám s kočárky. Letošní jubilejní sedmdesátá sezona začne pro lodníky 16. dubna. V té loňské přes přehradu převezli přibližně 210 tisíc lidí.

Zobrazeno 1890 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:15
Pro psaní komentářů se přihlaste