po., 23. listopad 2015 22:02

Brněnské vánoční trhy se budou konat i v podzemí

Brno - Vánoční trhy na brněnském náměstí Svobody letos zahájí slavnostní rozsvícení vánočního stromu v pátek 27. listopadu. Příchod Vánoc však návštěvníci mohou oslavit i v netradičním prostředí brněnského podzemí.

Na náměstí Svobody plánují pořadatelé umístit celkem šedesát prodejních stánků. Z nabídky občerstvení budou moci návštěvníci ochutnat tradiční trdelníky, moravské frgále, ale i zabíjačkové speciality. 


Zdroj: http://www.denik.cz/jihomoravsky-kraj/stankari-se-o-mista-na-trzich-pretahuji-prednost-dostavaji-remeslnici-20131123-rsyq.html

Také v letošním roce organizátoři připravili bohatý program pro děti v podobě jízdy na kolotočích či ponících, nebo psaní dopisu Ježíškovi. Opět nebude chybět ani zookoutek. Letošní program navíc doplní projekce zimního kina. „Na pódiu bude natažené plátno, podobně jako na kouplišti Riviéra. Promítat budeme třeba Noc na Karlštejně nebo film Mamma mia!," uvedla Gabriela Peringerová z Turistického informačního centra města Brna. Součástí akce budou i koncerty interpretů různých žárnů. Vystoupí například B - Side Band, skupina Folk Team nebo zpěvák Laďa Kerndl.

Oslavy vánočních svátků se uskuteční i v brněnském podzemí. Od 27. litopadu se budou vánoční trhy pořádat v Labyrintu pod Zelným trhem a 4. prosince bude mikulášská nadílka čekat návštěvníky Mincmistrovského sklepa na Dominikánském náměstí.

Společně s vánočními trhy odstartuje už tradiční sbírka Českého červeného kříže pro opuštěné děti a potřebné, u jejíhož zrodu stál před jednadevadesáti lety spisovatel Rudolf Těsnohlídek. 

Zobrazeno 2888 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:36
Pro psaní komentářů se přihlaste